Γιορτασε τα 20α γενεθλια ο Συλλογος «Γυναικα και Δημιουργια»

Με «υιοθεσίες» άπορων μαθητών ξεκινά η τρίτη δεκαετία δημιουργίας

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Ιανουαρίου 1996, όταν ένας καινούργιος σύλλογος, απαρτιζόμενος αποκλειστικά από γυναίκες, έκανε την εμφάνισή του στον πολιτιστικό χάρτη του τόπου μας. Στη διάρκεια των δύο δεκαετιών, που ακολούθησαν, ο Σύλλογος αυτός, όχι μόνο κρατήθηκε στο προσκήνιο του τοπικού πολιτιστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι, αλλά κατάφερε να καθιερωθεί ως συνώνυμο της γυναικείας δημιουργικότητας.
 
Το όνομα αυτού; «Γυναίκα και Δημιουργία»! Γεννήθηκε από μια παρέα νεαρών γυναικών, οι οποίες είχαν σμίξει σε μια θεατρική ομάδα του δήμου Κομοτηνής, επί θητείας του αείμνηστου Γεώργιου Παπαδριέλλη και με την κ. Χρύσα Μανωλιά στο «τιμόνι» της αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Η συνεργασία τους εκείνη λειτούργησε σαν «σπίρτο», που άναψε τη «φλόγα» της διάθεσής του για δημιουργία και προσφορά, ενώ είχε ως απότοκο τη δημιουργία ενός συλλόγου, που έμελλε να αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. 
 
Τα χρόνια βέβαια πέρασαν,  οι νεαρές γυναίκες, ανεξάρτητες τότε και δυναμικές, έγιναν ώριμες πλέον, με οικογενειακές και πολυποίκιλες άλλες υποχρεώσεις. Όμως η διάθεσή τους για δημιουργία και προσφορά κάθε άλλο παρά εξασθένισε. Συνεπικουρούμενες πια από δεκάδες ακόμα γυναίκες, οι οποίες εισήλθαν στους κόλπους τους Συλλόγου κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών της ζωής του, ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο ζήλο τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.
 
Αυτό έγινε σαφές στην προχθεσινή επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Chris & Eve». Η εκδήλωση ξεκίνησε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, εξαιτίας της πρωτοβουλίας του διοικητικού συμβουλίου να απονείμει συμβολικούς επαίνους στις γυναίκες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην 20ετή διαδρομή του Συλλόγου.  Η συγκίνηση, όμως, δεν άργησε να υποχωρήσει, για να δώσει τη θέση της στο κέφι, το χορό και τη διασκέδαση, αλλά και στον σχεδιασμό των νέων δράσεων του Συλλόγου.
 
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η πρόεδρός του, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου να ξεκινήσει έναν νέο αξιέπαινο θεσμό στην ανατολή της τρίτης δεκαετίας του Συλλόγου. Αρχής γενομένης από την ερχόμενη σχολική χρονιά, ο Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» θα αναλαμβάνει να στηρίζει οικονομικά στις σπουδές τους δύο άπορους μαθητές από την περιοχή μας. Θα καλύπτονται τα έξοδα των μαθητών είτε πρόκειται για απαραίτητο ρουχισμό είτε για τα σχολικά είδη που έχουν ανάγκη στη διάρκεια κάθε σχολικής περιόδου. «Αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά παιδιά», προανήγγειλε η κ. Λιβεριάδου, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα αγκαλιαστεί από τις γυναίκες του Συλλόγου και θα καθιερωθεί. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.