Γιορτασαν τη μνημη του προστατη της δικαιοσυνης

Τη μνήμη του προστάτη της δικαιοσύνης, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, γιόρτασαν χθες δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι του νομού Ροδόπης.

Στο ομώνυμο εκκλησάκι στο άλσος Νυμφαίας τελέστηκε το πρωί θεία λειτουργία ενώ ακολούθησε δεξίωση, την οποία παρέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, στο δημοτικό τουριστικό περίπτερο.

Μακριά από το άγχος των δικαστηρίων και των δικογραφιών πολλοί νομικοί κι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Διοικητικού Εφετείου και Πρωτοδικείου, αντάλλαξαν ευχές και κουβέντιασαν ευχάριστα.

Απόντες από τις εκδηλώσεις του επίσημου εορτασμού ήταν οι εργαζόμενοι των πολιτικών δικαστηρίων αφού με πρωτοβουλία του Συλλόγου τους, οργανώθηκε εκδρομή στην Τουρκία.

«Ο θεσμός του εορτασμού της μνήμης του είναι μια ευκαιρία για μας να ξανασκεφθούμε το ρόλο της δικαιοσύνης. Πέρα από την μάχιμη καθημερινότητα η οποία μας προσγειώνει σε πιο επαγγελματικά επίπεδα, να αναλογιστούμε τη δικαιοσύνη ως μια έννοια κι ως μια ιδέα που πραγματικά πρέπει να είναι πολύ ανεβασμένη έτσι ώστε να υπάρχει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο δίκαια».
Αυτά τόνισε εκτός των άλλων, μιλώντας με αφορμή τον σημερινό εορτασμό ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Ο ίδιος επισήμανε ότι συμβολικά έχει επιλεγεί την συγκεκριμένη ημέρα η γιορτή όλων των εμπλεκόμενων με την απονομή της δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι «ο Διονύσιος ο αρεοπαγίτης ήταν από τους πρώτους δογματικούς, ένας ορθολογιστής νομικός και εκκλησιαστικός».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.