Γιορτασαν οι κυνηγοι της Κομοτηνης

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξαν τη νέα κυνηγετική περίοδο, που ξεκινάει στις 20 Αυγούστου, οι κυνηγοί της Κομοτηνής, με τη γιορτή του κυνηγού που πραγματοποίησαν το Σάββατο 29 Ιουλίου στο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής στην παλιά Εθνική οδό Κομοτηνής Ξάνθης.
 
Η γιορτή αυτή γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο, με τους κυνηγούς της πόλης μας να συγκεντρώνονται λίγο πριν την έναρξη της περιόδου και να γιορτάζουν μαζί, ανταλλάσσοντας απόψεις αλλά και σχέδια για την επερχόμενη χρονιά.
 

«Να ευχηθώ στον κόσμο καλή κυνηγετική χρονιά να έχουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καραφύλλης, σημειώνοντας ότι στη φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι, που καθορίζει τους κανόνες για κάθε χρονιά, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.
 
«Στα ίδια πλαίσια θα κινηθούμε, με τις ίδιες ημερομηνίες έναρξης και κλεισίματος του κυνηγιού, πιστεύουμε πως θα είμαστε στα ίδια με τα περυσινά» σημείωσε, ενώ στα ίδια επίπεδα πιστεύουν πως θα κινηθεί και ο αριθμός των αδειών που θα εκδώσει ο σύλλογος, παρόλο που πάντα προσπαθούν να αυξήσουν τη συμμετοχή.
 

«Όσο ανεβαίνει ο κόσμος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής, βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόδοση, φέτος έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα και το έχουμε αποδείξει» τόνισε ο κ. Καραφύλλης, μη παραλείποντας να σημειώσει πως φέτος ο σύλλογος ήταν πιο δυνατός ταμειακά από όλες τις άλλες χρονιές. 

Έκτακτη εισφορά προς ΚΟΜΑΘ 

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, στον ίδιο χώρο, με θέμα την έκτακτη εισφορά στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, όπου έγινε ενημέρωση για την ανάγκη της εισφοράς αυτής, που ανέρχεται στα 5 ευρώ.
 

Όπως ανέφερε ο κ. Καραφύλλης τα ταμειακά αποθέματα της Ομοσπονδίας έχουν τελειώσει και για αυτό χρειάζεται την ενίσχυση των κυνηγών, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.
 
Η ΚΟΜΑΘ άλλωστε, τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού, προσφέρει πολλαπλά στα μέλη της, μιας και πέρα των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων έχει επιστημονικούς συνεργάτες που στηρίζουν το κυνήγι στην Ελλάδα και την Ευρώπη με επιστημονικά τεκμηριωμένα προγράμματα, αλλά και νομικούς συμβούλους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.