Γιωργος Πετριδης για το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

«Θα πρέπει να βάλουμε μπροστά το βόδι και πίσω το κάρο»

Τη διαφοροποίηση του δήμου Κομοτηνής, η οποία εκφράστηκε δια στόματος του εκπροσώπου του, αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης, που αφορούσε στην έγκριση ή μη της πρότασης της Επιτροπής Διαχείρισης του Μεγάρου Κομοτηνής, για τον ορισμό της κ. Δέσποινας Μουζάκη στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, αιτιολόγησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης. 

«Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ οι λειτουργικές οφειλές του Μεγάρου»

Ο κ. Πετρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκο Φακιρίδη, υποστήριξε ότι με το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής αυτό δε διαθέτει άδεια, αλλά ούτε και προϋπολογισμό λειτουργίας, υπογραμμίζοντας πως η διαχειρίστρια αρχή, η Αναπτυξιακή Ροδόπης, δεν διαθέτει πόρους «διαθέσιμους για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής» και προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη δομή υπάρχουν λειτουργικές οφειλές που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
 
«Η δική μας θέση ως δήμος Κομοτηνής, την οποία εξέφρασε ο εκπρόσωπος του δήμου ο κ. Πολιτειάδης, ήταν ότι θα πρέπει να βάλουμε μπροστά το βόδι και πίσω το κάρο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης, για να εξηγήσει πως «θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί η άδεια και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Μεγάρου και να βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησής του, να διασφαλίσουμε δηλαδή πρώτα το αυτονόητο».
 
Ο κ. Πετρίδης έκανε ξεκάθαρο πως από πλευράς του δήμου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την επιλογή της κ. Μουζάκη για τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρόσωπο σεβαστό και με πολύ καλό βιογραφικό, ενώ τόνισε επίσης τη σύμφωνη γνώμη όλων για την αναγκαιότητα ύπαρξης της εν λόγω δομής στην Κομοτηνή.
 
«Αυτό το οποίο είπαμε και στην παρέμβασή μας είναι ότι αν και εφόσον κανένας άλλος δεν μπορούσε να αναλάβει την λειτουργία του Μεγάρου, να την αναλάβει ο δήμος Κομοτηνής» συνέχισε ο κ. Πετρίδης για να επισημάνει πως «δυστυχώς το σκεπτικό αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, παρά μόνο από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης τον, κ. Παπαθανασίου, και έτσι κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ορισμός της κ. Μουζάκη ως καλλιτεχνικής διευθύντριας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.