Γιωργος Μανανας, υποψηφιος βουλευτης Ροδοπης με το ΚΙΝΑΛ «Το Κινημα Αλλαγης θα ειναι ο ρυθμιστης της επομενης μερας»

«Καλώ τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, οτιδήποτε θέλει και οτιδήποτε κρίνει» - «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για χαμένη ψήφο την ώρα που καλούμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει»

Για το σχέδιο «Ελλάδα» του ΚΙΝΑΛ και την εξειδίκευση αυτού στην αποκατάσταση των αδικιών των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Μανανάς.
 
Όντας διαχρονικά παρών στις τοπικές και όχι μόνο μάχες του ΠΑΣΟΚ, πλέον ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μανανάς θέτει εαυτόν στην διάθεση των συμπολιτών του, διεκδικώντας την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και την ενίσχυση, και σε ποσοστά, του ΚΙΝΑΛ πανελλαδικά, δηλώνοντας σίγουρος για το ρόλο του ρυθμιστή που θα κληθεί η παράταξη να παίξει την επόμενη ημέρα των εκλογών.
 
Με κύριο μήνυμα του την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος τους από το σύνολο των πολιτών έναντι της αποχής, ο κ. Μανανάς απορρίπτει την ρητορική της χαμένης ψήφου, καλώντας τους συμπολίτες του, να ενδυναμώσουν το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου.
 
Ο λόγος στον ίδιο…
 
ΠτΘ: κ. Μανανά αυτό που μπορεί κανείς να σας αναγνωρίσει είναι ότι σε όλες τις μάχες του ΠΑΣΟΚ, πλέον ΚΙΝΑΛ, ήσασταν πάντα παρόν, όπως και στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση, όπου και κατέρχεστε ως υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ…
Γ.Μ.:
Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την προηγούμενη φορά που ήμουν  υποψήφιος η τοπική κοινωνία μου το έχει αναγνωρίσει. Κι αυτό γιατί δεν μετράμε απόλυτα μόνο τις ψήφους, αλλά και τις ψήφους σε σύγκριση με τα ποσοστά των κομμάτων, όπου ως γεγονός δείχνει τη διαχρονική σχέση, την επαφή και την αγάπη που έχω με τον κόσμο της Ροδόπης.  Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Η ενασχόλησή μου όμως είναι καθημερινή, όπως όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ και μένω εδώ. 

«Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ έβαλε πλάτη στα πολύ δύσκολα και το πλήρωσε δυσανάλογα» 

ΠτΘ: Ποιος είναι ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής για αυτές τις εκλογές; Η πρόεδρός σας έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο ρυθμιστή και για το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως ρυθμιστή για την επόμενη μέρα.
Γ.Μ.:
Σίγουρα το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ θα είναι ρυθμιστής της επόμενης μέρας. Η τρίτη σημαντική πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας. Είμαστε οι συνεχιστές εξάλλου μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι της ιστορικής παρακαταθήκης του ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμά μας είναι ισχυρό Κίνημα αλλαγής με μια δυνατή φωνή στον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες και τους νέους. Αυτές τις ημέρες ειπώθηκαν πολλά. Κατ΄ αρχήν πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, για να μιλήσουμε για οποιεσδήποτε συνεργασίες ή συμφωνίες. Είπαμε όχι συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., μπορούμε όμως με όλα τα κόμματα να συμφωνήσουμε σε τρία, τέσσερα βασικά θέματα, όπως είπε και η πρόεδρός μας. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έβαλε πλάτη στα πολύ δύσκολα και το πλήρωσε δυσανάλογα. Όπως δεν πλήρωσε η Νέα Δημοκρατία και με τον κ. Καραμανλή και αργότερα ως γεγονός το απέκρυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τελευταία άρχισε να ψελλίζει ότι την πενταετία '04-'09 ήταν τα χειρότερα. Εξάλλου δεν το λέμε εμείς, το είπε ο κ. Γιούνγκερ, το είπαν τα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος και πολλοί άλλοι. Και επειδή ήρθε και πρόσφατα στην πόλη μας ο κ. Καραμανλής, νομίζω ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δέκα χρόνια δεν έχει μιλήσει και έχει τεράστιες ευθύνες όπως και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για το χάλι και τη χρεοκοπία της πατρίδας.
 
ΠτΘ: Παρόλα αυτά κ. Μανανά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά ο κόσμος έχει κοντή μνήμη;
Γ.Μ.:
Το θέμα είναι ότι χορηγός αυτού του προβαδίσματος είναι ο κ. Τσίπρας. Μέχρι πριν τέσσερις μήνες ήταν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ και με τη βοήθεια βέβαια των Καραμανλικών βουλευτών. Από τον κ. Παπαγγελόπουλο και πολλούς άλλους, οι οποίοι ήταν οι βασικοί πυλώνες στήριξης του πρωθυπουργού. Ένα μεγάλο λάθος κατά την γνώμη μου το γεγονός ότι απευθύνθηκε στην ακροδεξιά παράταξη, που οδήγησε σε έναν ιδεολογικό αχταρμά.
 
Το στοίχημα είναι πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν. Καλώ τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, οτιδήποτε θέλει και οτιδήποτε κρίνει. Φυσικά εμείς θα τον πείσουμε για το Κίνημα Αλλαγής και για το ΠΑΣΟΚ και για μένα προσωπικά, γιατί πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες, όχι μόνο της έδρας, αλλά και προσωπικά εγώ, γιατί ο εκλογικός νόμος είναι αρκετά περίεργος και πολλές φορές κρύβει εκπλήξεις. Πιστεύω ότι θα είναι μακρύ το βράδυ μέχρι το πρωί και στη Ροδόπη. 

«Η δύναμη και η σχέση του ΚΙΝΑΛ με τον κόσμο παραμένει ισχυρή» 

ΠτΘ: Το Κίνημα Αλλαγής βρήκε ενισχυμένο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατ' επέκταση και τις ευρωεκλογές. Είναι χαρακτηριστικό το πόσοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι υποστηριζόμενοι από το Κίνημα Αλλαγής στο σύνολο της Ελλάδας, εκλέχτηκαν. Θεωρείτε ότι αντίστοιχα θα βγει ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία;
Γ.Μ.:
Αυτό είναι αλήθεια. Σχεδόν το 1/3 των εκλεγμένων πλέον δημάρχων υποστηρίχθηκαν ή ήταν από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό δείχνει τη μεγάλη δύναμη και τη σχέση που έχει με τον κόσμο το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που δεν κατάφερε ακόμη και στα καλύτερά της, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ακόμη ισχυρή επαφή με τον απλό κόσμο, και νομίζω ότι αυτό μας δίνει και μια δύναμη. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος και για μεγαλύτερα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ σε αυτή την εκλογική διαδικασία.
 
ΠτΘ: Είστε ένας άνθρωπος μέσα στην κοινωνία, το κάνατε πιο εντατικά και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, μιλήσατε με τον κόσμο, ήρθατε σε επαφή με τους πολίτες της Ροδόπης. Τι είναι αυτό που αντιληφθήκατε;
Γ.Μ.:
Κατά την άποψή μου σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν συζητήθηκαν τα προβλήματα του τόπου όσο έπρεπε. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στους υποψηφίους, αλλά και στην εκλογική διαδικασία αυτή καθ’ αυτή. Ήταν μια πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδος, μέσα στον Ιούλιο και με τον κόσμο να καλείται να ξαναψηφίσει ερχόμενος από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και πραγματικά μπουχτισμένος. Αυτό που εγώ εξέλαβα ως παράπονο είναι ότι συζητήθηκαν άλλα πράγματα περισσότερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Συζητήθηκε για παράδειγμα το αν το θρήσκευμα θα πρέπει να παίξει ρόλο, η ρητορική της χαμένης ψήφους κ.ο.κ. από κάποιους υποψηφίους που νομίζουν ότι πάντα πρέπει να είναι αυτοί οι «ηγέτες» και οι σωτήρες του ν. Ροδόπης.
 
ΠτΘ: Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε και στις δηλώσεις περί «κυβερνητικής ορφάνιας»…
Γ.Μ.:
Ακόμη και στη χαμένη ψήφο και το ότι δεν είναι καλοί οι υποψήφιοι ακόμα και των ίδιων κομμάτων. Αυτό το είπε συγκεκριμένος άνθρωπος και πήρε την απάντηση και από το ίδιο του το κόμμα, αλλά και τους άλλους συνυποψηφίους του. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε για χαμένη ψήφο σήμερα, ενώ λέμε στον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις εκλογές. Είναι τραγικό αυτό. 

«Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που προτείνουμε πρόγραμμα αποκατάστασης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων»   

ΠτΘ: Η δική σας οριοθέτηση των πραγμάτων για την επόμενη μέρα της Ροδόπης ποια είναι;
Γ.Μ.:
Το σχέδιο «Ελλάδα» είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.  Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που προτείνει πρόγραμμα αποκατάστασης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων.  Όπως επίσης εμείς λέμε ναι στις επενδύσεις, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικές και φιλικές προς τις τοπικές  κοινωνίες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αυτή τη στιγμή σοβαρά προβλήματα λόγω της υπερφορολόγησης και πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσουμε και για τα υπερπλεονάσματα, για τα οποία και ο κ. Μητσοτάκης δεν μας αποκαλύπτει την πραγματικότητα των προθέσεών του. Κατά την άποψή μου είναι ένα θέμα επί του οποίου θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα. 

«Στόχος μας η εκπροσώπηση της Ροδόπης στο κοινοβούλιο» 

ΠτΘ: Για εσάς προσωπικά και για τη δύναμη του Κινήματος Αλλαγής εδώ στη Ροδόπη ο στόχος για την 7η Ιουλίου ποιος είναι;
Γ.Μ.:
Ο στόχος είναι η εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και από κει και πέρα θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, ο Ροδοπίτης και η Ροδοπίτισσα, με καθαρό μυαλό και πέρα από εθνικιστικές κορώνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.