Γιωργος Εφραιμιδης «Η δραστηριοποιηση στον καλλιτεχνικο χωρο στην Κομοτηνη ηταν το 2016 αυξημενη»

Ο Γιώργος Εφραιμίδης ήταν ένας από τους πρώτους καλεσμένους, του 2016, στο Ραδιόφωνο του «ΠτΘ». Αφορμή για το «ποδαρικό» που μας έκανε αποτέλεσε η κυκλοφορία του πρώτου demo της Κομοτηναίικης μπάντας “Emerald”, “Stay on the track”, της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Πέραν της συμμετοχής του και της καλλιτεχνικής του δραστηριοποίησης με τους “Emerald”, ο συμπολίτης μας Γιώργος Εφραιμίδης, είναι στενά συνδεδεμένος με τη μουσική, και γενικότερα, την καλλιτεχνική «κοινότητα» της πόλης, με πολλαπλές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτές του μέλους των μουσικών σχημάτων “Quartistic” και “Sentinel ”, καθώς και αυτή του συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Πώς αξιολογείτε καλλιτεχνικά τη χρονιά που έφυγε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στον χώρο σας ευρύτερα;
Γ.Ε.:
Για μένα προσωπικά το 2016 πήγε πολύ καλά καλλιτεχνικά. Ήμουν στη δράση με τρεις μπάντες, τους “Quartistic” με τους οποίους παίζουμε πιο soft μουσική, με τους “Sentinel” όπου κινούμαστε σε heavy metal ακούσματα και με τους “Emerald” με τους οποίους παίζουμε μελωδικό hard rock, με δικά μας κομμάτια και δικές μου συνθέσεις. Μία από τις σημαντικές μας στιγμές είναι ότι καταφέραμε με τους “Emerald” να βγάλουμε το demo “Stay on the track” στις αρχές της χρονιάς και να παίξουμε σε κάποιες συναυλίες, όπως και με όλες τις μπάντες. Για τους “Emerald” αποκορύφωμα ήταν το Βουκουρέστι, σε μια πολύ πετυχημένη συναυλία με μεγάλη δόση νοσταλγίας. Επίσης, είχα και την τιμή να γράψω τη μουσική για την παράσταση «Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες» που ανέβασε το ερασιτεχνικό τμήμα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, της οποίας το κείμενο γράφτηκε από τους Χρήστο Χαρτοματσίδη και Jack Harte. Οπότε θεωρώ ότι το 2016 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμένα. Προσωπική μου εκτίμηση για την Κομοτηνή γενικώς είναι ότι η δραστηριοποίηση ήταν αυξημένη στον καλλιτεχνικό χώρο, έγιναν πολλά και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό και λίγο παραπάνω.


Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2017 και τι θα ευχόσασταν στους ακροατές σας;
Γ.Ε.:
Στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις και με τις τρεις μπάντες, τους “Quartistic”, τους “Sentinel” και τους “Emerald”, με τους οποίους μάλιστα θέλουμε να ολοκληρώσουμε μέσα στο 2017 και το πρώτο άλμπουμ, το οποίο επιθυμώ να έχει τη διάρκεια ενός κλασικού βινυλίου, δηλαδή οχτώ με εννέα κομμάτια μελωδικού hard rock και πάλι με καινούριο υλικό αλλά και με κάποια κομμάτια που δεν έχουν ηχογραφηθεί, αλλά υπάρχουν στο ρεπερτόριο του συγκροτήματος.

Στους ακροατές μου εύχομαι υγεία, επιτυχίες σε ό,τι σχεδιάζουν και καλώ να έρθουν να μας δουν στις συναυλίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.