Γιατι στο στοχαστρο μονο ο καπνιστης;

Ανάγκη λήψης αποτελεσματικότερων μέτρων για την ισότιμη αντιμετώπιση καπνιστών και μη καπνιστών

Είναι ομολογουμένως θετικό για τη χώρα, ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2010 να τυγχάνει ουσιαστικότερης προσπάθειας εφαρμογής μετά από 9 χρόνια. Παρόλα αυτά είναι κάθετα αρνητικό, ένας νόμος να εφαρμόζεται χωρίς να διευθετούνται σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο εφαρμογής του. Η γραμμή καταγγελιών 1142 για την παραβίαση του νόμου είναι ένα βολικό και πρόχειρο μέτρο από μεριάς κυβέρνησης για να μην ασχοληθεί ουσιαστικά με τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά και να εμπεδώσει μήπως σε κοινωνικό επίπεδο το  καταγγέλλειν; Και καλό είναι αυτό;

Επιπλέον, όταν παρατηρείται μείωση 30% του τζίρου σε όλη την ΑΜΘ, η κυβέρνηση οφείλει να μην εθελοτυφλεί και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, κυρίως τους μικρούς επαγγελματίες, τα κέντρα διασκέδασης και τα υπόλοιπα μαγαζιά εστίασης.

Θα ήταν μεγάλη πρωτοτυπία από τη νέα χρονιά αν υπήρχε κρατική μέριμνα για ένα ορθολογικότερο νομοθετικό πλαίσιο γύρω από το κάπνισμα και για έναν σχεδιασμό ειδικών κατάλληλων χώρων για τους καπνιστές στα μαγαζιά που δεν θα ζημίωναν ιδιοκτήτες και πελάτες και βέβαια δεν θα μειωνόταν η κίνηση στους χώρους διασκέδασης. Γιατί είναι καλό να σεβόμαστε τους μη καπνιστές, αλλά και οι καπνιστές έχουν δικαίωμα να νιώθουν άνετα όταν βγαίνουν και να μην στοχοποιούνται σαν να κατατάσσονται στους εγκληματίες!  Β.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.