Γιατι σταματησε να λειτουργει η Ιστοσελιδα της ΠΑΜΘ;

Αποτέλεσμα δυσλειτουργίας, ακόμα και κακοδιαχείρισης της διοίκησης το πρόβλημα, σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύνθεση

Επερώτηση για τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ για μερικές μέρες, από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου (η ιστοσελίδα λειτουργεί από την Τετάρτη ξανά) κατέθεσε προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, αφήνοντας αιχμές για δυσλειτουργίες και κακοδιαχείρηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πέρα από τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας (πανδημία, αριθμοί κρουσμάτων, επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και αλλά και στην οικονομία, έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά του Περιφερειάρχη και της διοίκησής του) δυστυχώς διαπιστώνονται σαφείς περιπτώσεις δυσλειτουργιών και κακοδιοίκησης.

Τονίζει δε πως η παράταξη αναγκάστηκε να καταθέσει επερώτηση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με έγγραφο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει αποσταλεί με Αρ. Πρωτοκόλλου: 216953/13943/8-12-2020, προς υπηρεσιακούς αποδέκτες, για το θέμα της μη λειτουργίας της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (www.pamth.gov.gr).

Στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν λειτουργεί ο διαδικτυακός χώρος της περιφέρειας από τις 7/12, και πως η μη λειτουργία αυτή οφείλεται στην εταιρεία υποστήριξης, η οποία δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις για τη διακοπή λειτουργίας ενώ επιπλέον άφησε υπόνοιες για την υπαιτιότητα αυτής της μη λειτουργίας. Στο έγγραφο τονίζεται, σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύνθεση, ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι όσον αφορά την εταιρεία υποστήριξης αυτή «μένει απλήρωτη η 3η φάση του έργου καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί στις ΠΟΕ έτους 2020, μολονότι είχαν γίνει έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπηρεσία μας».

Για αυτό και η παράταξη, θεωρώντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες που οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου έχουν μεγαλύτερη αξία από ποτέ αλλά και εκτιμώντας το κύρος της αρμόδιας Διεύθυνσης, του Προϊσταμένου της και όσων υπηρετούν σε αυτήν, απευθύνει επερώτηση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ζητώντας αυτός να απαντήσει αν αληθεύουν τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, «και εάν όντως η Περιφέρεια δέχεται έναν, τρόπον τινά, εκβιασμό λόγω χρεών ή ασυνέπειας καθώς και εάν ο ίδιος θεωρεί αποδεκτή μία τέτοια περίπτωση – εν τοις πράγμασι, μορφής κακοδιοίκησης!».

Η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρεί αναγκαίο να τονίσει στον Περιφερειάρχη ότι, «ακόμη κι αν δεν το κατανοεί, είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται το κύρος της Περιφέρειάς μας από πραγματικές εικόνες σαν κι αυτή που περιγράψαμε πιο πάνω κι ότι αν δεν παρασχεθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις τότε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του, για άλλη μία φορά, θα ταυτιστούν με την περίπτωση πραγματικής κακοδιοίκησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.