«Γιατι ο σοσιαλισμος ειναι το μελλον μας»

Πολιτική εκδήλωση, ενόψει του 17ου Συνεδρίου, με θέμα «Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας», συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ, το Σάββατο 22 Γενάρη, στην Κομοτηνή, στο παλιό αμφιθέατρο της Νομικής, στις 7 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Θανάση Παφίλη, ευρωβουλευτή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θεατρικές παραστάσεις με σχετικό θέμα και πολιτική σάτιρα, ποιητικό αφιέρωμα στον Βάρναλη και τον Χικμέτ, μουσική συναυλία από τουρκικό συγκρότημα.

«Με την εκδήλωση του Σαββάτου κορυφώνεται η προσυνεδριακή διαδικασία η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα. Καλούμε τη νεολαία να συμμετάσχει σ’ αυτήν. Υπάρχει αντικειμενικό συμφέρον της νεολαίας και να παλέψει με τις πολιτικές και την ιδεολογία του κόμματος αλλά και να παλέψει για το σοσιαλισμό. Το 17Ο συνέδριο έχει ως κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό για το λαό, τη συμμαχία, το σοσιαλισμό» και γίνεται μία προσπάθεια το κόμμα να έρθει στο ύψος και των σημερινών απαιτήσεων. Δεν εφησυχάζουμε από την ανοδική του πορεία. Είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε και με τις αδυναμίες που υπάρχουν ώστε να γίνουμε πιο αποφασιστικοί στην πάλη για το σοσιαλισμό», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΠτΘ το μέλος της ΚΝΕ, Αλέκος Γουσόπουλος.

Σε μία δύσκολη εποχή οι νεολαίοι πιστεύουν, όπως αναφέρει ο Αλέκος Γουσόπουλος, «ότι ιδιαίτερα σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει το αληθινό πρόσωπό του, το ενθαρρυντικό είναι ότι ολοένα και περισσότερο εργαζόμενοι κατανοούν ότι το σύστημα χειροτερεύει, ότι η πείνα, η εξαθλίωση, ο ρατσισμός είναι στη φύση αυτού του συστήματος και για αυτό το κόμμα προβάλλει ως αναγκαίο και επίκαιρο όσο ποτέ το σοσιαλισμό, ο οποίος είναι ο άλλος εφικτός κόσμος. Για αυτό και το κόμμα υπερασπίζεται την προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, παρόλα τα λάθη που υπήρξαν. Από αυτά τα λάθη διδασκόμαστε χωρίς να σηκώνουμε σημαία λαθολογίας σε οτιδήποτε άλλο. Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση του οκτάωρου, είναι αποφάσεις της ΕΕ με τη στήριξη των κυβερνήσεων τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ. Σε αυτά τα πλαίσια το κόμμα παλεύει καθημερινά μέσα από αγώνες, κινητοποιήσεις, από την προσπάθειά του να απευθυνθεί στον κόσμο και να τον ενημερώσει, ώστε να συμμαχήσει με το κόμμα της εργατικής τάξης για την αλλαγή αυτού του συστήματος».

«Ο αγώνας για το σοσιαλισμό πρέπει να γίνει υπόθεση της νεολαίας, γιατί στην ουσία η νεολαία θα βιώσει ως συνέχεια της σημερινής εργατικής τάξης όλες τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, με το ωράριο, τις εξελίξεις στην παιδεία οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες και η νεολαία πρέπει να προετοιμασθεί από τώρα να παλέψει για την ανατροπή του», συμπληρώνει ο Παντελής Αρβανιτάκης.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.