«Γιατι γιαγια δεν εχουμε πολλα λεφτα;» της Χρυσας Ιωαννιδου απο τον Πολιτιστικο Συλλογο Ροδιτη

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου

Την μουσικοθεατρική παράσταση της Χρύσας Ιωάννίδου με τίτλο «Γιατί γιαγιά δεν έχουμε πολλά λεφτά;» θα παρουσιάσει στο κοινό της περιοχής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Συλλόγου.

Το έργο

Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από την ιστορία «Ο κύκλος του 99» του Αργεντίνου ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι που παρατίθεται στο βιβλίο του  «Να σου πω μια ιστορία». Το θέμα του η απληστία των παιδιών που ζητούν συνεχώς καινούρια παιχνίδια, αλλά και όλων όσων θεωρούν ότι όσα έχουν ποτέ δεν είναι αρκετά.
 
Η μικρή Νέλλη ζητάει από τη γιαγιά της ένα καινούριο παιχνίδι και όταν η γιαγιά της αρνείται αναρωτιέται: «Γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε ότι θέλουμε;». Με αφορμή αυτή την απορία η γιαγιά ξεκινά να αφηγείται ένα παραμύθι. Και το παραμύθι ζωντανεύει… βασιλιάδες, βαλέδες, σοφοί και πονηροί αλλά και απλοί άνθρωποι παρελαύνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, καθώς ξετυλίγεται η ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε από την ευτυχία στη δυστυχία πέφτοντας στην παγίδα της απληστίας.  Κι όπως σε κάθε παραμύθι… τελικά ζήσαν αυτοί καλά, κι αν μάθουμε κι εμείς κάτι από αυτούς θα ζήσουμε κι εμείς καλύτερα.

Οι συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία – μουσική : Χρύσα Ιωαννίδου
Ενορχήστρωση: Φώτης Ζανελάρης
Κοστούμια: MarKa
Παίζουν: Χρύσα Ιωαννίδου, Χρύσα Τσένη, Ντέμης Καρελιάδης 

Info

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω, αλλά και σε ενήλικες.
 
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.