Γιατι εξαιρεθηκε η Ροδοπη απο την 8μηνη κοινωφελη εργασια;

Η εξήγηση, που έδωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής, και η «ζύμωση» για επέκτασή της σε όλους τους δήμους

Ένα εύλογο ερώτημα, που ανέκυψε μετά από τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους 51 δήμους που θα υλοποιήσουν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας-8μηνης αυτή τη φορά διάρκειας- διατύπωσε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Νίκος Φακιρίδης. «Με ποιο σκεπτικό ο νομός Ροδόπης δεν είναι “θύλακας ανεργίας”;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Φακιρίδης, ζητώντας από τον δήμαρχο Κομοτηνής να εξηγήσει, αν γνωρίζει σχετικά, το σκεπτικό και τα κριτήρια του αρμόδιου Υπουργείου.

Γιώργος Πετρίδης «Με βάση τα στοιχεία της ανεργίας, οι δήμοι που εμφανίζουν καταγεγραμμένη μεγαλύτερη ανεργία είναι αυτοί που δεν έχουν αγροτικούς πληθυσμούς»

«Ήταν μια στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, είτε επειδή ήθελε να το πάει πιλοτικά, είτε γιατί το πρόγραμμα έφτανε για συγκεκριμένο αριθμό δήμων, να ξεκινήσει η κοινωφελής εργασία από 17 εκ των 325 δήμων που έχει η χώρα», αποκρίθηκε ο κ. Πετρίδης, για να επισημάνει πως «με βάση τα στοιχεία της ανεργίας, αυτοί οι δήμοι που εμφανίζουν καταγεγραμμένη μεγαλύτερη ανεργία είναι οι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν αγροτικούς πληθυσμούς». «Επομένως, από μια έρευνα που κάναμε, δεν είχε αυτό, που κάποιος μπορεί να σκεφτεί πονηρά, μικροπολιτικά κριτήρια κτλ», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ότι «άλλωστε δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική γεωγραφία οι δήμοι που επιλέχθηκαν στην αρχή», συμπλήρωσε. «Στη συνέχεια, μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν από την ΚΕΔΕ», συνέχισε ο δήμαρχος, «εμπλουτίστηκε η λίστα και αυξήθηκε στους 51 ο αριθμός των δήμων».  

«Αυτή τη στιγμή επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, αλλά γίνεται μία «ζύμωση» με το Υπουργείο για επέκταση του προγράμματος σε όλους τους δήμους»

Καταλήγοντας έκανε γνωστό στο σώμα ότι ήδη εξελίσσεται μία «ζύμωση» μεταξύ Υπουργείου και ΚΕΔΕ, αλλά και εργατικών κέντρων, έτσι ώστε το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας να επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας. «Αυτή τη στιγμή επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν», διευκρίνισε, «αλλά γίνεται μία «ζύμωση» με το Υπουργείο».
 
«Πάντως, προφανώς είναι στις προθέσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης, επομένως και αυτής, τέτοια προγράμματα να έχουν ευρύτερο πεδίο εφαρμογής», σχολίασε κλείνοντας. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.