Γιατι εκλεισαν τα σχολεια στην Κομοτηνη;

«Η αδυναμία να ζεσταθούν πολλές από τις σχολικές μονάδες» η απάντηση των Μ. Ταπατζά και Γ. Γκαράνη στο δημοτικό συμβούλιο

Τις αιτίες για την μεγάλη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων στο Δήμο Κομοτηνής κατά τη διάρκεια του έντονου ψύχους που επικράτησε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και αυτή της προηγούμενης Παρασκευής, ζήτησε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, κατά το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου.
 
Η κ. Λαφτσή σημείωσε πως δεν δικαιολογείται τόσο το κλείσιμο για μια εβδομάδα, όσο και ο «τραγέλαφος» όπως χαρακτήρισε του κλεισίματος την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, όταν ο καιρός ήταν οτιδήποτε εκτός από κακός.
 
«Σε ποια κατάσταση είναι αυτά τα σχολεία, που απαιτούνται τόσες μέρες αποχής από τα μαθήματα ώστε να είναι ικανά να δεχθούν μαθητές;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως στο Δήμο Ιωαννίνων, που τα φαινόμενα ήταν πολύ πιο έντονα, τα σχολεία δεν έκλεισαν.
 
Στην κ. Λαφτσή απάντησαν τόσο ο κ. Γιάννης Γκαράνης, ως υπεύθυνος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και ο κ.  Μανώλης Ταπατζάς, υπεύθυνος της αντίστοιχης επιτροπής της Πρωτοβάθμιας.
 
Ο κ. Γκαράνης σημείωσε πως βρίσκονταν στα σχολεία από την Κυριακή πριν από το τέλος των διακοπών μαζί με τους διευθυντές, έχοντας ανοίξει τη θέρμανση και προσπαθώντας να τα ζεστάνουν.
 
Όμως πολλά από αυτά έχουν τεράστιες αίθουσες, με μεγάλα εργαστήρια, και ήταν αδύνατο να μπορέσουν να κάνουν μαθήματα τα παιδιά, μιας και η θερμοκρασία εντός των αιθουσών δεν ξεπερνούσε τους 8-12 βαθμούς, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές εξωτερικά.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Ταπατζάς, ο οποίος επισήμανε πως για την πρώτη εβδομάδα, ο Δήμος έλαβε επιστολή τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης, οι οποίες αντιλαμβανόμενες το πρόβλημα της θέρμανσης πρότειναν να μην ανοίξουν.
 
Όσο για το γεγονός ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, ο κ. Ταπατζάς σημείωσε πως αυτό γίνονταν ώστε να ληφθεί από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας το σήμα, που αναφέρει τον καιρό για το επόμενο 24ωρο.
 
Όσο για την επίμαχη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ο κ. Ταπατζάς επισήμανε πως το σήμα που ήρθε στο Δήμο έδειχνε ότι θα χιονίζει όλη τη νύχτα, για αυτό και λήφθηκε η απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.