Γιαννης Βεζυργιαννιδης «Ο,τι υποσχεθηκε ο Κ.Μητσοτακης στη ΔΕΘ ειναι τεκμηριωμενο, στη βαση συγκεκριμενων στρατηγικων»

«Όσο παραμένει στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, δημιουργούν ζημιά»

Αφιερωμένη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου η πολιτική επικαιρότητα των ΜΜΕ, λόγω και της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, την κεντρική του ομιλία στους παραγωγικούς φορείς του τόπου αλλά και την συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το μεσημέρι της Κυριακής.
 
Στην πρώτη του εμφάνιση στο βήμα της ΔΕΘ με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση του με το κυβερνόν κόμμα και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τις προτάσεις της ΝΔ για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.
 
Στην κεντρική ομιλία του κ. Μητσοτάκη παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ και η Ροδόπη εκπροσωπήθηκε δυναμικά, καθώς ήταν και ο μόνος νομός της Βορείου Ελλάδος που ναύλωσε λεωφορείο για τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος που ήθελαν να παρευρεθούν στην ομιλία.
 
Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ.Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του «Ράδιο Παρατηρητης 94fm» και συνομίλησε με την Νατάσσα Βαφειάδου για τα όσα ειπώθηκαν δια στόματος του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ αλλά και την επόμενη μέρα της ΝΔ σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο.
 
Γιάννης Βεζυργιαννίδης όμως…
 
ΠτΘ: κ. Βεζυργιαννίδη ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ μεταξύ άλλων επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές και άσκησε δριμεία κριτική στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κάνοντας αναφορές ακόμα και για παρεμβολές στο κομμάτι της δικαιοσύνης, μια πολύ σοβαρή κατηγορία.
Γ.Β.:
Σαφέστατα. Αν και σαν παράταξη είμαστε υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων τετραετίας, εδώ και αρκετό διάστημα ζητάμε εκλογές για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Γιατί θεωρούμε ότι όσο παραμένει στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας και φυσικά ο κ. Καμμένος, δημιουργούν ζημιά. Έχουν φέρει τη χώρα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, και δυστυχώς το κλίμα δεν αναστρέφεται. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κλίμα, αλλά γενικά. Όπως ένα από αυτά είναι και η δικαιοσύνη. Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να προδικάζει και να σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο για μας. Και μιλάω φυσικά για τον περίφημο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, η απόφαση για τον οποίο αναμένεται να βγει στο τέλος του μήνα. Ο κ. Τσίπρας θεώρησε καλό να προδικάσει και να σχολιάσει την απόφαση. Η διάκριση των εξουσιών είναι συγκεκριμένη. Βλέπουμε ότι και σαν χώρα και σαν κοινωνία τα προβλήματα τρέχουν, δεν αντιμετωπίζονται, βιώνουν μια κατάσταση που στην καθημερινότητά της για τους πολίτες έχει γίνει ανυπόφορη. Αυτό εμείς θέλουμε να αλλάξουμε, και θεωρώ ότι θα γίνει αρκετά σύντομα. 

«Χρέος της ΝΔ να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένα βήματα που θα μας οδηγήσουν έξω από την κρίση» 

ΠτΘ: Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε επίσης πολλά, είτε σε επίπεδο φορολογικών ελαφρύνσεων, αναδιάρθρωσης του κράτους, αυξήσεις ιδιωτικών επενδύσεων κ.ο.κ. Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέβασε τους τόνους σε σχέση με το πώς τον έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Εσείς πώς κρίνεται τα όσα ακούσαμε;
Γ.Β.:
Θεωρώ ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μια ομιλία ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού και έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να κρίνει τις διαφορές ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε πολλά πράγματα. Ίσως ο κόσμος να περίμενε και κάτι περισσότερο, αλλά ό,τι υποσχέθηκε είναι τεκμηριωμένο, είναι στην βάση συγκεκριμένων στρατηγικών, και θεωρώ ότι είναι εφικτά. Βέβαια, τίποτα δεν είναι εύκολο, η κατάσταση που ζούμε είναι πολύ δύσκολη, το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε είναι ακόμα πολύ ρευστό, μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα σε κατάσταση capital control. Όλα αυτά όμως μέσα από μεθοδικότητα, δουλειά και συνεργασία μπορούν να αλλάξουν. Είναι χρέος της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένα βήματα που θα μας οδηγήσουν έξω από την κρίση.

«Η διαφορά των όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με τις εξαγγελίες του παρελθόντος είναι ότι αυτές είναι κοστολογημένες» 

ΠτΘ: Ποια η διαφορά όμως των υποσχέσεων αυτών και του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που άλλα είπαν και άλλα έκαναν;
Γ.Β.:
Αυτά που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι κοστολογημένα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Είχαμε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Τσίπρα να υπόσχεται κάποια δισεκατομμύρια, το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μετά το παράλληλο πρόγραμμα. Εμείς θέλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αυτό κάνουμε και αυτό θα κάνουμε όταν θα είμαστε κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το βιώνουμε όλοι μας. Δεν είναι κάτι εύκολο. Θεωρώ ότι η μόνη αξιόπιστη δύναμη αυτή τη στιγμή που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση είναι η Νέα Δημοκρατία.
 
ΠτΘ: Το τελευταίο διάστημα βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία σε μια περίοδο αναδιάρθρωσης. Τόσο σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της μέτωπα όσο και τα εξωτερικά. Επιχειρείται μία εξυγίανση, η οποία για παράδειγμα σε επίπεδο εσωτερικών αναταράξεων φαίνεται πως πετυχαίνει καθώς στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη οι όποιες αντιδράσεις έχουν καταλαγιάσει.
Γ.Β.:
Είναι λογικό να υπάρχουν αναταράξεις μετά από μια εκλογική διαδικασία. Ξέρετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές είναι ίσως οι πιο σκληρές και οι πιο δύσκολες. Το ξεπεράσαμε όμως αυτό το εμπόδιο, θεωρώ επιτυχώς. Από δω και πέρα, θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι είμαστε σε ένα στάδιο αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος και είναι βασικό αυτό. Τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία του κόμματος δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Είναι σημαντικό να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να βάλουμε πρώτα σε τάξη το σπίτι μας, για να μπορούμε μετά να αποδείξουμε ότι μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και τη χώρα. Έχουν μειωθεί οι δαπάνες, χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά μέσα έτσι ώστε να μειώσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, έχουμε φύγει από τη Συγγρού και έχουμε πάει σε καινούργια κτίρια, ενώ αντίστοιχα γίνονται προσπάθειες και σε τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις έτσι ώστε να είμαστε αυτοσυντηρούμενοι. Να δείξουμε κάποια στιγμή ότι είμαστε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα που στηρίζεται στα μέλη του και σε προσφορές από φίλους του κόμματος. 

«Το σημαντικό είναι να καταρτίσουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα ερχόμενοι κοντά με τις τοπικές κοινωνίες» 

ΠτΘ: Δημοσκοπικά η ΝΔ προηγείται, και μάλιστα έχοντας ανοίξει την ψαλίδα μεταξύ της ιδίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πώς μεταφράζεται για εσάς;
Γ.Β.:
Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές. Τώρα το πότε θα το αποφασίσει ο κ. Τσίπρας. Έχει παγιωθεί μια διαφορά, η οποία κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη γιατί είναι μία κακή κυβέρνηση. Βέβαια αντιλαμβάνομαι τον κόσμο, τον θυμό του απέναντι στις προηγούμενες πρακτικές των κομμάτων που διακυβέρνησαν τη χώρα. Κι εμείς κυβερνήσαμε τη χώρα, κι εμείς έχουμε κάνει λάθη. Δεν θα πούμε ποιος έκανε τα περισσότερα. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα η διαφορά θα μεγαλώσει και ίσως να είναι αυτό που θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές. Να δει ότι δημοσκοπικά καταρρέει και να δει ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του λαού. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε κι άλλες δράσεις, θα έρθουμε κοντά στην κοινωνία. Το σημαντικό για μας εδώ τοπικά, είναι να καταρτίσουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το σημαντικό κι αυτό μας ζητάει η κεντρική εξουσία του κόμματος. 

«Όλα τα νέα παιδιά της ΝΟΔΕ Ροδόπης θέλουν να προσφέρουν πρώτα στον τόπο τους και μετά στην παράταξη» 

ΠτΘ: Αποτελείτε έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, σε ό,τι αφορά τα στελέχη της ΝΔ στη Ροδόπη. Η επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, έχει αρκετούς «νέους» ανθρώπους να την υπερασπίσουν;
Γ.Β.:
Στο κόμμα θεωρούμε παλιός. Είμαι από το 2010 στη ΝΟΔΕ. Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα ΝΟΔΕ έχει ανανεωθεί κατά 70-80%. Είμαστε νέα παιδιά, θα κάνουμε και λάθη και παραλήψεις, αλλά προσφέρουμε εθελοντικά. Όλα τα παιδιά που είναι αυτή τη στιγμή στη ΝΟΔΕ θέλουν να προσφέρουν πρώτα στον τόπο τους και μετά στην παράταξη. Την επόμενη μέρα θα υπάρχει συνέχεια, και θα βγουν νέα πρόσωπα και θα βγουν νέα στελέχη. Είναι κάτι που γίνεται πανελλαδικά, απλά εδώ στη Ροδόπη έγινε πιο γρήγορα. Θέλω να πω στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να είναι ήσυχοι και όλα θα πάνε όπως πρέπει να πάνε. Είμαστε σε καλό δρόμο.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.