Γιαννης Σμαραγδης: «Οι κατοικοι των ακριτικων περιοχων ειναι σαν τους φυλακες των Θερμοπυλων» (+ Bιντεο)

«Έπεσε» η αυλαία για το διήμερο κινηματογράφου στην Κομοτηνή

Η δράση «Εξερευνώντας τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο» πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην πόλη μας για το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου. Η πρώτη χρονιά υλοποίησης έγινε με την συνεργασία πολλών φορέων της πόλης μας, ενώ το κοινό της Κομοτηνής έδωσε το δυναμικό «παρών».

Ο βασικός στόχος της δράσης, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του πολιτισμού και ιδιαίτερα της έβδομης τέχνης, στέφθηκε από επιτυχία, με την αυλαία να πέφτει σήμερα στο Πολιτιστικό Κύτταρο.

Η αποψινή βραδιά ήταν ταυτόχρονα και ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, κ. Γιάννη Σμαραγδή, αλλά και μία αναγνώριση της αξίας τους μέσω της βράβευσής του με μία τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη.

Ο κ. Σμαραγδής πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ, ωστόσο λάμπει: κινηματογράφος και άλλες Τέχνες», ενώ κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή παρομοίωσε τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών με «φύλακες των Θερμοπυλών», τονίζοντας στην συνέχεια πως «κατά έναν περίεργο τρόπο τα έργα μου έχουν ως κεντρικούς χαρακτήρες πρόσωπα της Περιφέρειας»

Η αυλαία «έπεσε» με την προβολή της, βραβευμένης με LUX 2017, ταινίας «Sami Blood», την οποία προλόγισε ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο «ΠτΘ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.