Γιαννης Κλειτσιωτης «Πιστευω στη σωτηρια, μιας και θα παλεψουμε για αυτην»

«Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, να έρθει να μας στηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια»

Για την περίοδο της προετοιμάσιας, το παρθενικό ταξίδι της Δόξας Προσκηνυτών αλλά και τις επιδιώξεις της ομάδας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, ο «ΠτΘ» συνομίλησε με τον προπονητή της ομάδας κ. Γιάννη Κλειτσιώτη, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τη διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του κατά την προετοιμασία της ομάδας, από το ρόστερ της ομάδας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ομάδα του θα εμφανιστεί έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος.
 
Γιάννης Κλειτσιώτης όμως αναλυτικά…
 
ΠτΘ: Κόουτς την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής. Βάσει των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων στα φιλικά παιχνίδια φαίνεται πως είσαστε έτοιμοι…
Γ.Κ.:
Είμαστε σε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας αλλά δεν είμαστε ακόμα απόλυτα έτοιμοι γιατί ήταν μικρός ο χρόνος προετοιμασίας. Περιμένουμε να είναι η ομάδα στην κατάσταση την οποία επιθυμούμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, περίπου στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα μας αλλά θα κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε.
 
Οι νίκες στα φιλικά και τα σκορ δεν είναι ο πρώτος στόχος. Στόχος είναι να δούμε πώς λειτουργεί η ομάδα και να καταφέρνουμε να περνάμε στο παιχνίδι μας ό,τι λέμε στις προπονήσεις. Τα παιδιά δείχνουν μέχρι στιγμής ότι τα αφομοιώνουν πολύ εύκολα, είναι πολύ καλοί δέκτες σε αυτά που τους μεταφέρουμε και για αυτό θεωρώ έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. 

«Γνωρίζουμε καλά κάποια πράγματα για την ομάδα της Καβάλας» 

ΠτΘ: Πρώτος αντίπαλος σας την Κυριακή είναι μια ιστορική ομάδα. Αντιμετωπίζετε εκτός έδρας τον Α.Ο. Καβάλα. Έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτήν την δύσκολη πρεμιέρα;
Γ.Κ.:
Η προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και θα τελειώσει μόλις μπούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε τις πληροφορίες μας και γνωρίζουμε καλά κάποια πράγματα για την ομάδα της Καβάλας.
 
Θα κοιτάξουμε να κάνουμε την τακτική μας και να πάμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά για να τους αντιμετωπίσουμε, ξέροντας τις δυσκολίες . Πάμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι το φαβορί, εμείς είμαστε γενικά το αουτσάιντερ σε αυτόν τον όμιλο με τη μικρότερη εμπειρία στην κατηγορία. Βέβαια αυτά για εμάς δεν σημαίνουν τίποτα. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. 

«Και μια ή και τρείς ομάδες να πέφτανε ο στόχος ο δικό μας είναι η παραμονή» 

ΠτΘ: Ξέροντας τις ομάδες που συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο της Γ΄εθνικής και δεδομένου πως πέφτει μόνο μία ομάδα, πιστεύετε ο στόχος της παραμονής είναι εφικτός;
Γ.Κ.:
Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα υπήρχε λόγος να είμαστε στην ομάδα. Και μια ή και τρεις ομάδες να πέφτανε ο στόχος ο δικό μας είναι η παραμονή. Σίγουρα είναι πιο εύκολο όταν πέφτει μια ομάδα αλλά εάν ρωτήσετε τώρα όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος που θα παλέψουν για την σωτηρία, θα απαντήσουν πως δεν θα υποβιβαστούν αυτές αλλά κάποιοι άλλοι.
 
Εμείς πιστεύουμε στην σωτηρία και θα παλέψουμε γι’ αυτήν. Όλα τα παιδιά είναι φιλόδοξα και θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν επάνω σε αυτό το θέμα. 

«Το κλίμα φτιάχνεται μέρα με την μέρα» 

ΠτΘ: Στην μεταγραφική περίοδο ενισχυθήκατε με 18 νέους ποδοσφαιριστές και αντίθετα έφυγαν κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές που πέρσι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύ επιτυχημένη πορεία της ομάδας. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει το μυστικό της περσινής επιτυχίας που ήταν το οικογενειακό κλίμα;
Γ.Κ.:
Σίγουρα όταν αλλάζει η σύνθεση και η δομή της ομάδας υπάρχει φόβος μήπως δεν υπάρξει καλή χημεία.
Προχωρήσαμε σε αρκετές μεταγραφές νέων παιχτών διότι μας έφυγαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές τους οποίους θα θέλαμε να είναι μαζί μας αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί μας.
 
Μέχρι στιγμής από τα νέα μεταγραφικά αποχτήματα υπάρχουν πολύ καλοί χαρακτήρες στην ομάδα και, εάν η χρονιά συνεχιστεί, όπως ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, θεωρώ πως θα είμαστε πάρα πολύ καλά.
 
Νομίζω ότι το κλίμα φτιάχνεται μέρα με την μέρα. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι δουλεύουμε πάρα πολύ και σε αυτόν τον κομμάτι ώστε να είμαστε δεμένοι σαν ομάδα. Πιστεύω να το καταφέρουμε και να μην έχουμε προβλήματα. 

«Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα» 

ΠτΘ: Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, έχετε κλείσει ή θα κινηθείτε στην απόκτηση κάποιου παίκτη από την ελεύθερη αγορά;
Γ.Κ.:
Θεωρώ ότι το ρόστερ έχει κλείσει και δεν θα κινηθούμε για την απόκτηση άλλου παίχτη.
Υπάρχει μία εκκρεμότητα μπροστά για έναν φορ, που δεν ξέρω για αυτήν την περίπτωση τι θα γίνει. Εάν πραγματοποιηθεί θα είναι μόνο αυτή η μεταγραφή.
 
Δεν θέλω να ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Πλέον ξεκινάει το πρωτάθλημα, στόχος είναι να προσηλωθούμε σε αυτό και όχι στις μεταγραφές. Αυτοί είμαστε, αυτοί θα παλέψουμε και γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα και δεν έχω κανένα παράπονο. 

«Το ότι θα παίξουμε στην Κομοτηνή δείχνει ότι είμαστε εκπρόσωπος του τοπικού ποδοσφαίρου της περιοχής» 

ΠτΘ: Τελικά με το θέμα της έδρας έχετε κατασταλάξει σε ποιο γήπεδο θα παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια η Δόξα Προσκυνητών;
Γ.Κ.:
Έχουμε δηλώσει σαν έδρα το Δ.Α.Κ. και το γήπεδο της ΕΠΣ στον ραδιοφωνικό σταθμό. Κάποια δυνατά εμπορικά παιχνίδια θα παιχτούν στο Δ.Α.Κ. και κάποια άλλα στο ραδιοφωνικό. Αυτά είναι θέματα της διοίκησης δεν μπορώ να παρέμβω εγώ.
 
Η διοίκηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα και τον κόσμο που θα θελήσει να μας δει. Το ότι θα παίξουμε στην Κομοτηνή δείχνει ότι δεν είμαστε ομάδα των Προσκυνητών αλλά εκπρόσωπος του τοπικού ποδοσφαίρου της περιοχής. 

«Προσωπικά νιώθω έτοιμος δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο άγχος ή κάτι να με προβληματίζει» 

ΠτΘ: Ο Γιάννης Κλειτσιώτης είναι έτοιμος για αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
Γ.Κ.:
Εγώ το βλέπω σαν μία νέα πρόκληση και μία καλή ευκαιρία για να δούμε πώς είναι οι παραπάνω κατηγορίες, πώς δουλεύουν άλλες ομάδες, οι οποίες είναι ιστορικές και δουλεύουν άκρως επαγγελματικά όπως είναι η Δόξα Δράμας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Λαγκαδάς, η Καβάλα και κάποιες άλλες. Προσωπικά νιώθω έτοιμος δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο άγχος ή κάτι να με προβληματίζει. 

«Αυτό που θα υποσχεθούμε στον κόσμο είναι πως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια» 

ΠτΘ: Τέλος ένα μήνυμα προς το φίλαθλο κοινό του νομού Ροδόπης.
Γ.Κ.:
Για τον κόσμο το πρώτο είναι πως τον θέλουμε κοντά μας, να έρθει να μας στηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια.
Όπως είναι γνωστό στην ομάδα μας υπάρχουν πολλά παιδιά που κατάγονται από την περιοχή τα οποία αυτή η ομάδα τους δίνει μια ευκαιρία να παίξουν σε μια μεγαλύτερη κατηγορία για τους δικούς τους ανθρώπους και για τους φίλους τους.
 
Αυτό που θα υποσχεθούμε στον κόσμο είναι πως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια από το πρώτο λεπτό μέχρι το ενενήντα και όποιο παιδί αγωνιστεί θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.