Για υποκριτικη σταση κατηγορει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η Πανσπουδαστικη Κινηση

«Κατόπιν εορτής η ΔΑΠ θυμήθηκε να επικαλεστεί την υγεία των φοιτητών»

Για υποκριτικό ενδιαφέρον και «αργά αντανακλαστικά» κατηγορούν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε κοινή τους ανακοίνωση τα εκλεγμένα μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης στα πανεπιστημιακά τμήματα της Κομοτηνής.

«Είναι τελείως υποκριτική η στάση της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία τόσο καιρό που εκπρόσωποι, εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα τμήματα της Κομοτηνής και άλλοι φοιτητές έκαναν λόγο για μαζικά τεστ σε όλη τη φοιτητική κοινότητα, που μέσα στα αστικά λεωφορεία  με προορισμό την Πανεπιστημιούπολη στοιβάζονταν οι φοιτητές  ο ένας πάνω στον άλλον, που δεν αυξήθηκε ούτε μισό δρομολόγιο, που δεν μοιράστηκε ούτε μία μάσκα δωρεάν, βγαίνουν τώρα και μας λένε πως πρέπει να γίνουν rapid tests στη φοιτητική κοινότητα» επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της φοιτητικής παράταξης.

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν πως «φυσικά και πρέπει να γίνουν  τα tests σε όλους τους φοιτητές, όμως τόσο καιρό που έθιγαν το συγκεκριμένο ζήτημα οι φοιτητές δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί της  κυβερνητικής παράταξης» ενώ σημειώνουν πως«ήταν αρκετές οι φορές που ουσιαστικά οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ καθυστέρησαν ή εμπόδισαν τη διεξαγωγή των Διοικητικών Συμβουλίων όπως στα τμήματα «Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών» και «Ιστορίας και Εθνολογίας».

«Κατόπιν εορτής λοιπόν» συμπεραίνουν τα μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης, «αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη μας και ιδιαίτερα στη φοιτητική κοινότητα αυξάνονται ταχύτατα, η ΔΑΠ θυμήθηκε να επικαλεστεί την υγεία των φοιτητών και να εμφανιστεί!Είναι φανερό πως όσο εξελίσσεται η πανδημία, τόσο επιβάλλεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας  τόσο σε σχολές ,σχολεία και τμήματα, όσο και σε άλλους δημόσιος χώρους».

Η Πανσπουδαστική ΚΣ Κομοτηνής καλεί την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τη διοίκηση του ΔΠΘ, έστω και τώρα, να ανταποκριθούν στα παρακάτω αιτήματα:

• Άμεσα, μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ covid σε όλους τους χώρους εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές.
• Πραγματοποίηση απολυμάνσεων με κρατική ευθύνη και δαπάνη, στις φοιτητικές εστίες και λέσχες.
• Να υλοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, για άμεσες προσλήψεις καθηγητών, για εξεύρεση νέων αιθουσών.
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των χώρων εκπαίδευσης. Σταθερή δουλειά για όλο το  προσωπικό καθαριότητας στους εκπαιδευτικούς χώρους.
• Να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επιπλέον δρομολόγια για τους φοιτητές προς και από την Πανεπιστημιούπολη.
• Να καλυφθούν, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, ο αναγκαίοςεξοπλισμός για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση φοιτητών που βρίσκονται σε καραντίνα. Επιπλέον προσωπικό για τις ανάγκες διαμόρφωσης έκτακτου προγράμματος τηλεκπαίδευσης.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.