Για τις καταστροφες στον καπνο εξαιτιας της χαλαζοπτωσης

Την Δευτέρα 13 Ιουλίου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Κατσαρό, με θέμα τις καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση το Σάββατο 11 Ιουλίου σε καλλιέργειες καπνού στον Ν. Ροδόπης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

«Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουλίου ο νομός Ροδόπης επλήγη για μία ακόμα φορά από έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές του νομού παρουσιάστηκε χαλαζόπτωση η οποία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, από την χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές στις καλλιέργειες καπνού στους οικισμούς Οργάνης, Κόβαλου και Κάτω Βυρσίνης της Κοινότητας Οργάνης, Νέδας του Δήμου Αρριανών και σε οικισμούς της Κοινότητας Κέχρου.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση εκ μέρους των αρμόδιων συνεργείων του ΕΛΓΑ για καταγραφή των ζημιών. Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση αποστολή γεωπόνων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων καπνοπαραγωγών του Ν. Ροδόπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.