Για την αυξηση του οριου συμμετοχης σε διαγωνισμους δημοσιων εργων

Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μεταφέροντας το αίτημα του Συλλόγου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων Εγγεγραμμένων στα Νομαρχιακά Μητρώα Ροδόπης Έβρου για την αύξηση του ορίου συμμετοχής σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Σας επισυνάπτω την από 16 Φεβρουαρίου 2009 επιστολή του Συλλόγου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων Εγγεγραμμένων στα Νομαρχιακά Μητρώα Ροδόπης Έβρου η οποία αναφέρεται στο αίτημά τους για την αύξηση του ορίου συμμετοχής σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων.

«Όπως γνωρίζετε, οι εμπειροτέχνες εργολάβοι Νομαρχιακών έργων, τους οποίους εκπροσωπούμε για τους Νομούς Ροδόπης και Έβρου, έχουν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην καλή εκτέλεση έργων πανελλαδικά και η χρόνια προσφορά τους είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Εργαζόμενοι σε απαιτητικές συνθήκες, αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να εκτελέσουν και τα συμβατικά τους καθήκοντα αλλά και εκείνα που απορρέουν από τις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες (π.χ. θεομηνίες, χιονοπτώσεις κτλ.).

Εδώ και μία δεκαετία περίπου όμως, δυστυχώς το όριο δικαιώματος συμμετοχής μας στους διαγωνισμούς που μας αφορούν, δεν έχει αναπροσαρμοσθεί. Παραμένει στο εξαιρετικά χαμηλό πια όριο των 52.000 € με αποτέλεσμα τα 200 μέλη μας να υφίστανται πρακτικά έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από διεκδίκηση σχετικά μικρών έργων, τα οποία άνετα θα μπορούσαν να εκτελέσουν σε συμφέρουσα για την κοινωνία τιμή και άριστη ποιότητα εκτέλεσης και τα οποία κατεξοχήν τους αφορούν και αποτελούν το ζωτικό επαγγελματικό τους πεδίο δράσης. Τα ίδια έργα που παλιότερα είχαν προϋπολογισμούς συμβατούς με τις δυνατότητές μας και τη νομοθεσία, τώρα πια έχουν γίνει απλησίαστα στερώντας μας τυπικά από τη διεκδίκησή τους και διαφοροποιώντας πλήρως και ιδιαίτερα αρνητικά τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας.

Με την παρούσα εκφράζουμε την αγωνία και το λογικό αίτημα όλων των συναδέλφων μας προς εσάς ώστε να αποδεχθείτε και εσείς την ανάγκη γενναίας αύξησης του ορίου συμμετοχής σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων για τον κλάδο μας, το συντομότερο δυνατόν. Εκτιμούμε ότι και η καλή γνώση των δεδομένων αλλά και η αποδεδειγμένη ευαισθησία σας σε τεκμηριωμένα και λογικά αιτήματα αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχό μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.