Για τα προβληματα του Σισμανογλειου ενημερωθηκε ο ευρωβουλευτης του ΚΚΕ, Σ. Ζηριανοπουλος

«Νοιώθουμε “ριγμένοι” από τις προσλήψεις» παραπονέθηκαν οι εργαζόμενοι

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο επέλεξε-όχι τυχαία-να επισκεφτεί κατά τη χθεσινή του παρουσία στην Κομοτηνή ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Σωτήρης Ζηριανόπουλος. Με την παρουσία του στο νοσηλευτικό ίδρυμα ο κ. Ζηριανόπουλος θέλησε να καταδείξει τη βαρύτητα, που δίνει ο ίδιος, αλλά και το κόμμα του, στα προβλήματα που ταλανίζουν το εθνικό σύστημα υγείας στη χώρα μας.
 
Στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον, προβλέποντας ότι τα προβλήματα θα εκτοξευτούν εφόσον εφαρμοστεί το προωθούμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό, αλλά και εξαιτίας άλλων νόμων που έχει περάσει στο πρόσφατο παρελθόν. Πρόκειται για παρεμβάσεις που οδηγούν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, εκτίμησε ο ευρωβουλευτής, και προσθέτουν νέα οικονομικά βάρη στον ελληνικό λαό.
 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του προσωπικού του Σισμανόγλειου περιέγραψαν αναλυτικά τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νοσηλευτικό ίδρυμα και γενικότερα ο χώρος της υγείας, μετά από την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας κατά την τελευταία 6ετία.
 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της δραματικής συρρίκνωσης του προσωπικού, εκφράζοντας το παράπονο πως ακόμα και από τις περιορισμένες προσλήψεις εργαζομένων που γίνονται ή εξαγγέλλονται το τελευταίο διάστημα, το Νοσοκομείο Κομοτηνής ενισχύεται σε μικρότερο βαθμό από ό,τι τα νοσηλευτικά ιδρύματα άλλων περιοχών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.