Για τα προβληματα στην Ειδικη αγωγη ενημερωσαν τον Δ. Κουτσουμπα τα μελη του ΔΑΔΑΑ

Ζητούν την αναστροφή των περικοπών στην Ειδική αγωγή γιατί χάνεται πολύτιμος θεραπευτικός χρόνος

Υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και τα ίδια τα παιδιά που χρήζουν θεραπειών Ειδικής Αγωγής υπέβαλλε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger Ν. Ροδόπης (ΔΑΔΑΑ) κ. Βαγγέλης Λαφτσής, ζητώντας την παρέμβαση του ΚΚΕ στην κατεύθυνση επίλυσής τους
 
Το υπόμνημα ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε καταθέσει ο Σύλλογος στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας πριν από περίπου ένα μήνα, τονίζοντας πως οι θεραπείες των παιδιών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εξέλιξη τους, τη πορεία τους, τη σταδιακή τους αυτονόμηση, είναι μεγίστης και ζωτικής σημασίας.
 
Έτσι σημειώνουν πως περικοπές στην ειδική αγωγή σημαίνει περικοπή στη ζωή των παιδιών τους, με ένα περίπλοκο, χρονοβόρο και άκαμπτο σύστημα αξιολόγησης να οδηγεί σε χαμένο θεραπευτικό χρόνο, που στις δικές τους περιπτώσεις είναι πολύτιμος, ενώ προβλήματα δημιουργεί και η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με τις συμβάσεις των θεραπευτών. Για αυτό και ενημέρωσαν με το υπόμνημα που κατέθεσαν στον ΓΓ του ΚΚΕότι η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τα παιδιά με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να σταθεί δίπλα τους και όχι απέναντί τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.