«Για πολιτικη δεν συζηταμε σχεδον καθολου. Μονο οταν ερχονται οι εκλογες»

Ο Σερήφ Σερήφ είναι πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας. Μιλά για τη ζωή στο χωριό και τις ανάγκες των κατοίκων. Αποκαλύπτει τη θεματολογία των συζητήσεων στο καφενείο του χωριού και αποτιμά τη φετινή παραγωγή. «Με την προηγούμενη δημοτική αρχή έχουμε αντιμετωπίσει τα θέματα των υποδομών, με αποτέλεσμα να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα τώρα. Οι βασικές υποδομές δεν λείπουν από το χωριό μας» δηλώνει και, αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης αγροτικού γιατρού σημειώνει: «Αγροτικός γιατρός δεν έρχεται. Θα πρέπει να το δούμε. Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια, αλλά έμεινε στου δρόμου τα μισά. Χρειάζεται η παρουσία του, για συνταγογράφηση τουλάχιστον».

Πόσες οικογένειες ζουν στην Ιτέα;

Η Ιτέα έχει είκοσι οικογένειες.

Με τι ασχολούνται επαγγελματικά οι κάτοικοι του χωριού;

Ασχολούνται με τη γεωργία, την καλλιέργεια βαμβακιού. Τα τελευταία χρόνια σπέρνουμε μόνο βαμβάκι.

Πώς πήγε φέτος η παραγωγή;

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν τα πήγαμε καλά. Βέβαια, δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι αγρότες είναι συνηθισμένοι στις αναποδιές.

Χρόνια πρόεδρος, θα ξέρετε να μου πείτε αν υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στο χωριό σας;

Με την προηγούμενη δημοτική αρχή έχουμε αντιμετωπίσει τα θέματα των υποδομών, με αποτέλεσμα να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα τώρα. Οι βασικές υποδομές δεν λείπουν από το χωριό μας.

Σχολείο λειτουργεί στην Ιτέα;

Σχολείο δεν έχει το χωριό, τα παιδιά κατεβαίνουν στην Κομοτηνή. Είναι λίγα και οι γονείς θεωρούν ότι είναι καλύτερα να πηγαίνουν σε ένα μεγαλύτερο σχολείο, όπου θα υπάρχουν περισσότερα παιδιά. Για το καλό των παιδιών σωστά συμβαίνει αυτό.

Τι είδους παράπονα ακούτε από τους συγχωριανούς σας;

Παράπονα για τα θέματα της καθημερινότητας συνήθως. Ό,τι θέλαμε με την προηγούμενη δημοτική αρχή το πετύχαμε. Τώρα μας προβληματίζουν ζητήματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, το πετρέλαιο κ.ά.

Στην νέα δημοτική αρχή δεν θα υποβάλλετe κανένα αίτημα;

Και από τους καινούργιους κάτι θα ζητήσουμε, ωστόσο, αφήσαμε τον πρώτο χρόνο να κυλήσει, να ενημερωθούν πρώτα, να μάθουν πώς λειτουργεί ο Δήμος, τώρα ό,τι παράπονο έχουμε θα το λέμε.

Γιατρός έρχεται στο χωριό;

Αγροτικός γιατρός δεν έρχεται. Θα πρέπει να το δούμε. Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια, αλλά έμεινε στου δρόμου τα μισά. Χρειάζεται η παρουσία του, για συνταγογράφηση τουλάχιστον.

Πού οφείλεται η 3η κατά σειρά επανεκλογή σας;

Στο ότι είμαι κοντά στον πολίτη. Προσπαθώ για το καλύτερο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είπα καμία φορά: «Αυτό μην μου το λες, δεν με ενδιαφέρει». Ίσα- ίσα προσπάθησα και μάλιστα πολύ να είμαι συνέχεια στο πλευρό των συγχωριανών μου.

Δηλαδή, δεν χρειάζονται έργα, μόνο να είναι κανείς δίπλα στους κατοίκους;

Όχι, χρειάζονται και έργα! Η επανεκλογή οφείλεται στα έργα. Κάναμε πάρα πολλά έργα. Το χωριό μας ήταν παραμελημένο και τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, για παράδειγμα όλοι οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι. Όταν βρέχει, δεν πλημμυρίζουμε, όπως αλλού.

Χώρο να συγκεντρώνονται και να συζητούν οι γυναίκες έχετε;

Ένας χώρος για τις γυναίκες δεν υπάρχει. Το χωριό είναι μικρό και δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Ναι, αλλά οι άνδρες έχουν το καφενείο τους…

Υπάρχει καφενείο για τους άντρες, πηγαίνουμε το βράδυ και συζητάμε για θέματα της δουλειάς. Για την σπορά, τα σιτηρά, το βαμβάκι…

Και για πολιτική;

Για πολιτική δεν συζητάμε σχεδόν καθόλου. Μόνο όταν έρχονται οι εκλογές, κάθε τέσσερα χρόνια και εκείνο όχι πολύ έντονα.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.