Για κλοπη μεταλλικων στρωτηρων και αλλων αντικειμενων του ΟΣΕ κατηγορουνται οκτω ατομα στις Φερες
Συνελήφθησαν στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 41 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή μεταλλικών στρωτήρων και άλλων αντικειμένων του ΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν με δύο αγροτικά μηχανήματα και ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο δέκα μεταλλικούς στρωτήρες και πληθώρα μεταλλικών εξαρτημάτων, συνολικού βάρους 2 τόνων περίπου, τα οποία είχαν αφαιρέσει, λίγη ώρα νωρίτερα, από χώρο πλησίον σταθμού του ΟΣΕ, στις Φέρες. Τα παραπάνω μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ, ενώ επίσης κατασχέθηκαν δύο αγροτικά μηχανήματα και ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο. Σημειώνεται, ότι οι επτά από τους δράστες έχουν απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα.
Για εισαγωγή λαθραίων φυτοφαρμάκων συνελήφθησαν δύο άτομα στην Εξοχή Δράμας
Συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή λαθραίων φυτοφαρμάκων στη χώρα. Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, με ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν 38 πλαστικά δοχεία με φυτοφάρμακο, τα οποία μετέφεραν, από τη Βουλγαρία, στη χώρα μας, χωρίς να κατέχουν την απαραίτητη άδεια.
Κατασχέθηκαν:
•36 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 36 λίτρα φυτοφάρμακο
• 2 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 200 γραμμάρια φυτοφάρμακο
•Ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
Για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία
Κατηγορούνται δύο άτομα
Συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, ένας 24χρονος υπήκοος Ιταλίας και ένας 35χρονος υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.
Αναλυτικότερα οι δύο αλλοδαποί, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Κατά τον ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο που ακολούθησε από τους αστυνομικούς και αξιωματούχους του FRONTEX, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις ιταλικές αρχές, ως όχημα κλεμμένο και ότι η εξουσιοδότηση, που κατείχαν οι δύο δράστες για την οδήγηση του οχήματος είναι πλαστή.
Κατασχέθηκαν :
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
•ένα ζεύγος πινακίδες
•μια εξουσιοδότηση
•δύο έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία του οχήματος
•το χρηματικό ποσό των 43.000 Ευρώ
Σύλληψη ενός ατόμου για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη την 20/3/2013 το απόγευμα, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
