Για fake news κανει λογο η ΝΟΔΕ Ροδοπης αναφορικα με τις δηλωσεις Μειμαρακη περι γυναικειων υποψηφιοτητων

Απαντά με το λεξικό του Μπαμπινιώτη

Για fake news κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ροδόπης αναφορικά με τα σχόλια στον τύπο που ήθελαν τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να προβαίνει σε μειωτικούς για τις γυναικείες υποψηφιότητες του κόμματος χαρακτηρισμούς, από τον Ίασμο, όπου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, λέγοντας πως «οι γυναίκες που επιλέγονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τα κοσμούν». Η τοπική ΝΟΔΕ μάλιστα παραπέμπει στο λήμματα «Κοσμώ» και «Διακοσμώ» του Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, συστήνοντας σε όσους αναπαράγουν τέτοιου είδους σχόλια «να μελετήσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επίμαχη δήλωση σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, γεγονός που επέφερε και την απάντηση εκ μέρους της ΝΟΔΕ Ροδόπης.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή

Συγκεκριμένα η κ. Λαφτσή  έγραψε: «# ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ # Για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ: «οι γυναίκες επιλέγονται σ’ αυτά μόνο για να τα κοσμούν!»

Προφανώς και δεν αξιολογώ τα πρόσωπα· δεν μου πέφτει άλλωστε λόγος. Με προσβάλλει ομως βαθειά ως γυναίκα,ως πολιτικό ,ως ενεργό πολίτη,η αντίληψη που θέλει το γυναικείο φύλο ως διακοσμητικό στοιχείο, γιατί έτσι απαξιώνει τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και περιφρονεί το μισό και πλέον τμήμα του πληθυσμού.Και ανησυχώ ακόμη περισσότερο όταν αυτά τα λόγια εκπορεύονται από πρόσωπα που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα.

Μήπως θα έπρεπε κι εμείς ως γυναίκες να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε αν τελικά με τις επιλογές μας ανεχόμαστε και δίνουμε άλλοθι σ´ αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και θίγουν την αξιοπρέπειά μας;».

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Αυτή η ανάρτηση ήταν που έκανε τη ΝΟΔΕ Ροδόπης να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Μας προσβάλει βαθιά ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυρία Λαφτσή, μπερδεύοντας την πολιτική με την παραπολιτική, αναπαράγοντας, κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ,  fake news. Σεβόμενοι την ευαισθησία της για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος θα της συστήναμε να διασταυρώνει πρώτα τις πληροφορίες της προτού προβεί στην αναπαραγωγή τους.

Όσο για αυτούς που παράγουν και αναπαράγουν τέτοιου είδους ειδήσεις θα τους συστήναμε να μελετήσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα.

Απόσπασμα από το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του κ. Γ. Μπαμπινιώτη:

«Κοσμώ»: προσδίδω τιµή και δόξα µε την ύπαρξή µου

«Διακοσμώ»: διατάσσω τα στοιχεία ενός χώρου ή µιας επιφάνειας κατάλληλα για την επίτευξη αισθητικώς αρµονικού αποτελέσµατος  ΣΥΝ. καλλωπίζω, στολίζω».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.