Για ενα τριημερο να «βουλιαξει» το Φαναρι!

«Ήρθε για να μείνει» διαμηνύουν οι διοργανωτές του 1ου FUNari Summer Festival

Μία εβδομάδα μας χωρίζει πλέον από το ανέβασμα της αυλαίας του 1ου FUNari Summer Festival, του φεστιβάλ που φιλοδοξεί να προσδώσει μία νέα δυναμική στην παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής. Όπως είναι γνωστό, ο γραφικός παραλιακός οικισμός της Ροδόπης θα αποτελέσει για ένα τριήμερο, από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, σημείο συνάντησης δημοφιλών και καταξιωμένων ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και ντόπιων νεανικών μουσικών σχημάτων. Την αρχή θα κάνουν την Παρασκευή οι Ξανθιώτες «Cosmicray» και ο αγαπημένος Γιάννης Χαρούλης, ενώ τη «σκυτάλη» το Σάββατο θα παραλάβουν ο Δήμος Αναστασιάδης και η Μελίνα Ασλανίδου, σε μια συναυλία που θα ανοίξουν οι «δικοί μας» «The Maron Five». Την τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ στη σκηνή θα εμφανιστούν οι IRATUS και «Ταυτισμένος Λάθος», για να κλείσουν μοναδικά την αυλαία ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
 
Ενόψει του μεγάλου αυτού μουσικού ραντεβού στο πανέμορφο Φανάρι, οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, η κ. Νατάσα Λιβεριάδου από τη ΔΚΕΠΠΑΚ και η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου από τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου, όπου προσκάλεσαν το κοινό της περιοχής μας να ανταποκριθεί στην πρόκληση του εγχειρήματος και να συμβάλει στην καθιέρωση του Φεστιβάλ Φαναρίου ως ενός δυναμικού θεσμού για τον τόπο μας. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Περιμένουμε τον κόσμο να ανταποκριθεί, να έρθει και να διασκεδάσει, να περάσει ευχάριστες ώρες στο Φανάρι»

«Πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να το κάνουμε θεσμό», τόνισε στην τοποθέτησή της η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, επισημαίνοντας ότι «περιμένουμε τον κόσμο να ανταποκριθεί, να έρθει και να διασκεδάσει, να περάσει ευχάριστες ώρες στο Φανάρι». «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν ως δήμος, ώστε να είναι τα πράγματα καλά και προετοιμασμένα», συνέχισε, «να μην υπάρχουν προβλήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε κατά το δυνατόν στις ανάγκες του κόσμου». 

Συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ροδόπης για τη μετακίνηση του κοινού με χαμηλό αντίτιμο

Με την ευκαιρία η κ. Λιβεριάδου γνωστοποίησε ότι μετά από συνεννόηση του δήμου με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ροδόπης, θα προγραμματιστούν ειδικά δρομολόγια για τη μετακίνηση του κοινού και με οικονομικό μάλιστα αντίτιμο. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εκτελούν δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα από και προς τον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στη διάρκεια του τριημέρου. Το ύψος του αντιτίμου για τη μετάβαση και την επιστροφή κάθε επισκέπτη θα είναι 3 ευρώ. 

«Αυτά τα οποία ακούγονται για 50.000 και 60.000 ευρώ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»


Καταλήγοντας η κ. Λιβεριάδου έκανε λόγο για μια άριστη συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού και ιδιαίτερα με την κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, επισήμανε ότι η όλη διοργάνωση στηρίζεται σε συλλογική δουλειά πολλών ανθρώπων και φορέων, ενώ θέλησε να διευκρινίσει ότι το πραγματικό κόστος του Φεστιβάλ είναι εξαιρετικά μικρό και απέχει από τα ποσά, που μεταδίδονται ως φήμες. «Αυτά τα οποία ακούγονται για 50.000 και 60.000 ευρώ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογράμμισε, για να επισημάνει ότι «τα χρήματα τα οποία θα δαπανηθούν από το δήμο ήταν ελάχιστα». «Περιμένουμε τον κόσμο να ανταποκριθεί και να γίνει το φεστιβάλ Φαναρίου θεσμός», τόνισε κλείνοντας η κ. Λιβεριάδου. 

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Το Φανάρι πλέον πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και στα νέα δεδομένα»

«Είναι μια διοργάνωση που στόχο έχει αφενός να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Φαναρίου, του γραφικού αυτού οικισμού του δήμου μας», υπογράμμισε στη δική της τοποθέτηση η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Στογιαννίδου. «Η απαράμιλλη φυσική του ομορφιά», συνέχισε, «σε συνδυασμό με τη φιλοξενία των κατοίκων, με τη γαστρονομία, με τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες, αλλά και με τα συμπλέγματα λιμνών, αυτόν τον πλούσιο υδροβιότοπο που υπάρχει στην περιοχή, όλα αυτά συνιστούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία πρέπει με διάφορες πρωτοβουλίες να αναδείξουμε. Το 1ο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ Φαναρίου είναι μια τέτοια πρωτοβουλία, που γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο την ανάδειξη του Φαναρίου, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και την ενίσχυση φυσικά της τοπικής οικονομίας. Ειδικά μετά από τα μεγάλα έργα, που έχουν γίνει στην περιοχή μας, όπως είναι η διάνοιξη του κάθετου άξονα, το Φανάρι πλέον πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και στα νέα δεδομένα. Και γι’ αυτό τον λόγο θεωρήσαμε σκόπιμο ως δημοτική επιτροπή τουρισμού να προτείνουμε τη διοργάνωση μιας τέτοιας μουσικής εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης μεγάλου μεγέθους, όπου παίρνουν μέρος πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής». 

«Είναι μια προσπάθεια συλλογική, που ξεκινάει από τον δήμο Κομοτηνής, αλλά αγγίζει και την τοπική κοινωνία, τους επιχειρηματίες του Φαναρίου και όλους αυτούς που δουλεύουν αθόρυβα όλο αυτό το διάστημα»

Η κ. Στογιαννίδου διέκρινε ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ συνιστά μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα προσπάθεια συλλογική, που όπως παρατήρησε, «ξεκινάει από τον δήμο Κομοτηνής, αλλά δεν αγγίζει μόνο τον δήμο Κομοτηνής, αγγίζει και την τοπική κοινωνία, τους επιχειρηματίες του Φαναρίου και όλους αυτούς τους ανθρώπους που αθόρυβα δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα για να γίνει πραγματικότητα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία». Έσπευσε σε αυτό το σημείο να μνημονεύσει τον δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη, που «από την πρώτη στιγμή ανέλαβε προσωπικά τη διοργάνωση τη συγκεκριμένη διοργάνωση και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε με όρους που συμφέρουν στον δήμο να γίνει αυτή πραγματικότητα», καθώς επίσης την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τους υπαλλήλους του δήμου Κομοτηνής, αλλά και τη συνδιοργανώτρια εταιρία «Τέχνη Εντός», όλους τους χορηγούς και φυσικά τους επαγγελματίες του Φαναρίου που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία. 

«Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση, που ξεκίνησε από το μηδέν και ο στόχος να υλοποιηθεί δεν είναι καθόλου εύκολος»

Καταλήγοντας ζήτησε την κατανόηση του κόσμου, σε περίπτωση που τυχόν προκύψουν παραλείψεις, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση, που ξεκίνησε από το μηδέν και ο στόχος να υλοποιηθεί δεν είναι καθόλου εύκολος». «Ωστόσο κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια», συμπλήρωσε, «και θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα κατ’ ευχήν». «Έτσι λοιπόν στις 24, 25 και 26 Ιουνίου ελπίζουμε ότι το Φανάρι θα “βουλιάξει” από κόσμο», σημείωσε κλείνοντας, διαμηνύοντας ότι «το FUNari Summer Festival ήρθε για να μείνει και προς αυτήν την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε όλοι μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.