Για εκτακτη επιδεινωση του καιρου προειδοποιει τους πολιτες ο Δημος Αρριανων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τετάρτη 9-12 και αύριο Πέμπτη 10-12 στη Ροδόπη

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένονται για σήμερα Τετάρτη 09/12 και αύριο Πέμπτη 10/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Ροδόπη. Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Αρριανών συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικότερα, στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Οι οδηγίες του Δήμου Αρριανών προς τους πολίτες είναι οι εξής:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.