Για «αληθεια» του κ. Γκαρανη και πραγματικοτητα της πολης και των οικισμων σε καθαριοτητα και φωτισμο μιλα η Συμπραξη Προοπτικης

Απαντά στην ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής τονίζοντας πως κοινός στόχος, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, είναι οι αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους δημότες

Απάντηση στην απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής για το θέμα του φωτισμού και της καθαριότητας έδωσε, με ανακοίνωσή της, η παράταξη της Σύμπραξης Προοπτικής, στην οποία απαντά στις αιτιάσεις της διοίκησης, και τις απαντήσεις που θεωρούν ότι δίνει, τις οποίες δεν έδωσε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Αφού λοιπόν αναφέρει μια σειρά από σημεία στα οποία θεωρεί πως συνεχίζουν να μην δίνονται απαντήσεις, ζητά να «μην πετά την μπάλα στην εξέδρα» και να ασχοληθεί με τον κοινό τους στόχο, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που είναι οι αποτελεσματικές  υπηρεσίες για τους δημότες.
 
Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:
 
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, είναι θετικό  το γεγονός, έστω και μετά από πέντε ημέρες και με διαφορετική απάντηση από την συνεδρίαση , ότι μας απαντάτε στην τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (το δελτίο τύπου ήταν απλά η τοποθέτηση μας) στις 16/10/2019.
 
Ελπίζουμε βέβαια στο μέλλον, οι οριστικές απαντήσεις να δίνονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, πίσω από δελτία τύπου που συντάσσουν  συνεργάτες.
 
Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε δημόσια, τα δημοτικά συμβούλια να μεταδίδονται ζωντανά, με ευθύνη του Δήμου, ώστε να μην διαστρεβλώνεται η αλήθεια, της οποίας  δηλώνετε υπέρμαχος. Μετά από οχτώ χρόνια άρνησης, αναμένουμε να αποδεχτείτε την πρόταση μας.
 
Στην ουσία του θέματος, αποδέχεστε και εσείς τα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον οδοφωτισμό και την ανακύκλωση. Εμείς δεν υποστηρίξαμε, όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είμαστε η πιο βρώμικη πόλη της ΑΜΘ, τονίσαμε απλά ότι είμαστε μία βρώμικη πόλη. Και η απάντηση σας σε αυτή την κριτική, που ο ίδιος παραδέχεστε, είναι τα οχήματα που αγοράσατε και ο τρόπος πληρωμής. Επομένως καμία διαστρέβλωση της αλήθειας, καθώς όλοι δεχόμαστε την κακή ποιότητα υπηρεσιών στην καθαριότητα, με δική σας αποκλειστικά ευθύνη.
 
Σχετικά με την ανακύκλωση, μας αναφέρετε κάποιες δράσεις που υλοποιήθηκαν. Αλήθεια, οι δράσεις αυτές, θεωρείτε, ότι αποτελούν ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας; Αυτό λοιπόν είναι το σχέδιο σας;
 
Εμείς επιμένουμε ότι η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία πρέπει αν αποτελέσουν βασικούς στόχους για την νέα δημοτική περίοδο, και σας καλούμε να σχεδιάσουμε από κοινού ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με διαρκή ενημέρωση και  παροχή κινήτρων για τους δημότες.
 
Στο θέμα του οδοφωτισμού, θα επιμείνουμε ότι είμαστε η πιο σκοτεινή πόλη στην περιφέρεια. Η κατάσταση στους οικισμούς είναι ακόμη χειρότερη. Στην οικονομική επιτροπή αποδεχτήκατε την πρόταση μας, ότι είναι λάθος να αλλάζουμε τον οδοφωτισμό σταδιακά, καθώς  χάνουμε χρόνο αλλά και στο τέλος, κάθε γειτονιά θα έχει διαφορετικό τύπο φωτιστικού, και δηλώσατε ότι  πλέον θα προχωρήσετε σε μία συνολική αντικατάσταση των φωτιστικών (υπάρχουν πρακτικά της συνεδρίασης, και μετέπειτα δήλωση του κ. Πολιτειάδη στις 26/09/2019).Στο δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίσαμε  το ποσοστό αλλαγής φωτιστικών που αναφέρεστε, αλλά σας τονίσαμε  ότι δεν είναι αρκετό καθώς η πόλη και τα χωριά είναι σκοτεινά. Επίσης παρατηρούμε, ότι δεν κάνετε καμία αναφορά στις αιτιάσεις του κ. Καρασταύρου, ότι ως δήμος περιμένατε να πέσουν οι τιμές, (το υποστηρίξατε στην συνεδρίαση) καθώς αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την φιλοσοφία του εν λόγω δελτίου τύπου, που είναι η ανάδειξη των λαμπτήρων που αλλάξατε.
Και σας ρωτάω, καθώς με κατηγορήσατε για άγνοια, τελικά ξέρετε τι θέλετε να κάνετε;
 
Καλώς ή κακώς, αλλάξατε ως τώρα κάποια φωτιστικά; Θα προχωρήσετε σε συνολική αντικατάσταση, αποδεχόμενος την πρόταση μας ώστε επιτέλους να μην είμαστε στο σκοτάδι, ή θα περιμένετε να πέσουν επιπλέον οι τιμές;
Η ουσία στην αύξηση τελών είναι μία. Ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα και στον οδοφωτισμό είναι κακή, με ευθύνη δική σας. Για το λόγο αυτό απείχαμε ως παράταξη και δεν δεχτήκαμε την αύξηση 16% στα τέλη που επιβάλλατε.
 
Για αυτό «μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα» και ασχοληθείτε με τον κοινό μας στόχο, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που είναι οι αποτελεσματικές  υπηρεσίες για τους δημότες. Ίσως έτσι, κάποια στιγμή η πόλη και τα χωριά να είναι καθαρά και φωτισμένα»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.