Γευμα αγαπης απο τον Ερυθρο Σταυρο

Ένα γεύμα αγάπης παρέθεσε το Παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου για 80 άπορους της περιοχής στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Το υπό μουσικής γεύμα συνοδευόταν από την καθιερωμένη βασιλόπιτα και από δώρα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Για την εκδήλωση μίλησαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός που διατελεί εδώ και 27 χρόνια Πρόεδρος του Παραρτήματος Κομοτηνής του ΕΕΣ μαζί με δύο υπεύθυνες, την κ. Ασπασία Κυρατζόγλου και την Ειρήνη Παπάζογλου.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός μιλώντας για την δράση του παραρτήματος του ΕΕΣ, σημείωσε ότι προεδρεύει εδώ και 27 χρόνια διαδεχόμενος τον αείμνηστο Μητροπολίτη Τιμόθεο.

«Εκτός από τον έρανο, τα άλλα δωρήματα που κάνουμε σε έκτακτες περιπτώσεις οικογενειών, αρρώστων και παιδιών, κάνουμε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα γιορτές παραθέτοντας ένα γεύμα, το οποίο λέμε αγάπης όπως ήταν τα τραπέζια της αγάπης των πρώτων χριστιανών. Αυτό οφείλεται στην αυτοθυσία και ανταπόκριση των εθελοντριών της Κομοτηνής. Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ο Ερυθρός Σταυρός εκτός από το αίμα που δίνει για τους έχοντες ανάγκη, συνδράμει με τις αδελφές εθελόντριες ορισμένες ώρες της ημέρας συμπληρώνοντας το κενό στον άρρωστο που έχει ανάγκη, καθώς δεν έχουν συγγενείς», συνοψίζεται από τον Μητροπολίτη για την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού, δίνοντας τις ευχές του για να συνεχισθούν οι παρόμοιες προσπάθειες.

«Ξέρουμε ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με μια συνεστίαση» δήλωσε η Ασπασία Κυατζόγλου, Πρόεδρος Εφορίας Εθελοντριών Αδελφών ΕΕΣ Παραρτήματος Κομοτηνής για τα προβλήματα που βιώνουν οι άποροι και γενικότερα όλοι.

Επίσης για την στήριξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε «θερμά τον Δήμαρχο κ. Παπαδριέλλη και τον Ταξίαρχο κ. Μαστραντώνη, Διοικητή της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, όπως και τον Διευθυντή μαζί με το προσωπικό της ΛΑΦΚ»
υπογραμμίζοντας την κοινωνική προσφορά του Δήμου και του στρατού.

«Με την εκδήλωση αυτή δεν φιλοδοξούμε απλώς να χορτάσουμε την πείνα τους, Αυτό, λίγο πολύ η πολιτεία, η εκκλησία και διάφοροι φιλανθρωπικοί σύλλογοι το έχουν επιτύχει.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε έναν εορταστικό τόνο και να περάσουν όμορφα άτομα που ήταν μόνα τους αυτές τις ημέρες ή δεν είχαν την δυνατότητα αυτή»
δήλωσε η Ειρήνη Παπάζογλου εκπαιδεύτρια του Παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το γεύμα αγάπης, που παραθέτουν εδώ και 3 χρόνια ευχαριστώντας ονομαστικά όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.