Γευμα Αγαπης

Γεύμα Αγάπης παρέθεσε χθες στην ταβέρνα «Αδέρφια» στις 60 άπορες οικογένειες της Κομοτηνής η Φιλόπτωχος, μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη.

«Έχει γίνει πλέον θεσμός κάθε χρόνο αυτές τις άγιες ημέρες η Περιφέρεια θυμάται να προσφέρει γεύμα αγάπης στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι πραγματικά έχουν την ανάγκη μας», είπε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ελπινίκη Μουστάκα, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον νέο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος «συνεχίζει με την ίδια ευαισθησία να προσφέρει και να είναι κοντά στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας». Με την ευκαιρία η κ. Μουστάκα ευχήθηκε σ’ όλο τον κόσμο «Καλά Χριστούγεννα», «Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

Περίπου 70 οικογένειες της περιοχής μας λαμβάνουν τακτικά βοηθήματα από την Φιλόπτωχο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου. «Περίπου 3.000 ευρώ χρειαζόμαστε κάθε μήνα». Επίσης, υπάρχουν οικογένειες στις οποίες η Φιλόπτωχος βοηθάει μόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα γιατί «οι δυνατότητες της Φιλοπτώχου είναι μικρές». Η Φιλόπτωχος φροντίζει και για 10 φοιτητές, στους οποίους στέλνει εμβάσματα κάθε μήνα «για να βοηθηθούν οι φοιτητές που κατάγονται από την Κομοτηνή και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όπως όλα τα παιδιά του κόσμου».

Όπως ανέφερε η κ. Μουστάκα, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Φιλοπτώχου -που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2008- θα γίνει βράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών. «Παίρνουμε τα ονόματα των παιδιών από τα Τεχνικά Λύκεια για να μπορέσουμε μ’ ένα μικρό ποσό να καλύψουμε από τα έξοδά τους».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.