Γερμανικη βοηθεια μοιραστηκε σε 650 οικογενειες στην Κομοτηνη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Κομοτηνής με την εθελοντική οργάνωση Aktion Hilfskonvoy e.V

Δέματα που περιλάμβαναν τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική οργάνωση Aktion Hilfskonvoy e.V. στη Γερμανία, μοιράστηκαν χθες σε οικογένειες από την Κομοτηνή, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Συνολικά διανεμήθηκαν περίπου 8 τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών σε 650 οικογένειες, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους.

Η διανομή έγινε στο χώρο του Κέντρου Σίτισης, με τη συνδρομή εθελοντών και υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου αλλά και μελών της οργάνωσης Aktion Hilfskonvoy e.V. Ταυτόχρονα με τη βοήθεια, που προερχόταν από τις προσφορές των γερμανών πολιτών, διανεμήθηκαν και συσκευασίες με ρύζι από τον δήμο Κομοτηνής.

Νίκος Σωτηρακόπουλος
 
«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Η συνεργασία του δήμου με την εθελοντική οργάνωση από τη Γερμανία έχει ξεκινήσει από το 2014, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σωτηρακόπουλος, και εξέφρασε την προσδοκία του να συνεχιστεί. «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία», επισήμανε ο αντιδήμαρχος, «είτε είναι πρόγραμμα ΤΕΒΑ, είτε άλλο πρόγραμμα, είτε από το εμπάργκο της Ρωσίας, είτε από εθελοντές». «Δεν αφήνουμε ευκαιρία να χαθεί», προσέθεσε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.