Γενναιο πακετο στηριξης απο κυβερνηση και δημους περιμενει ο κλαδος της εστιασης

Καταδικασμένα να βάλουν «λουκέτο» είναι τα μαγαζιά, προειδοποιούν τα σωματεία εστίασης-καφέ Ροδόπης και Ξάνθης

Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών άρσης των περιοριστικών μέτρων για την υγειονομική κρίση, τα καταστήματα  εστίασης και καφέ θα επαναλειτουργήσουν από 1η Ιουνίου 2020 με σφιχτά περιοριστικά μέτρα καθώς και  υπέρογκα πρόστιμα σε περίπτωση παρατυπιών με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί.

Τα σωματεία εστίασης και καφέ Ροδόπης και Ξάνθης (Σωματεία Ζυθεστιατόρων ν. Ροδόπης, Καφεποτοπώλων Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας, Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ξάνθης, Καφέ Μπάρ Ξάνθης) με κοινή ανακοίνωση τους προειδοποιούν ότι  αν αυτά τα μέτρα δεν συνοδευτούν με αναγκαία μέτρα στήριξης του κλάδου εστίασης και καφέ, τα καταστήματα αυτά είναι καταδικασμένα να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να μην ανοίξουν καθόλου, με συνεπακόλουθο την ραγδαία αύξηση της ανεργίας και μείωση των εσόδων του κράτους και των δήμων.

Τα μέτρα τα οποία προτείνουν είναι μειώσεις φόρων, επιδοτήσεις ενοικίων και στήριξη των εργαζομένων από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτά περιγράφονται από την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων).

Τα σωματεία εστίασης και καφέ περιμένουν  από την κυβέρνηση και τους δήμους να εξαγγείλουν άμεσα  ένα γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης του κλάδου, που στηρίζει την εργασία και το μεγαλύτερο ποσοστό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.