Γενναιο «λιφτινγκ» χρειαζονται γειτονιες της πολης

Φθορές, κακοτεχνίες και ελλείψεις δυσχεραίνουν και κάνουν επικίνδυνη της καθημερινότητα πολιτών - Επικρίσεων συνέχεια στη διοίκηση του δήμου από την παράταξη «Εμείς… η πόλη»

Λίγες μέρες μονό μετά την ανακοίνωση που υπέγραφε η επικεφαλής της κ. Φελίνα Καζάκου σχετικά με την εικόνα, που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές της πόλης και τις αιχμές που άφησε για ολιγωρία από πλευράς της διοίκησης του δήμου, η δημοτική παράταξη «Εμείς… η πόλη» επανέρχεται στην εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη φορά βόρειες γειτονιές της πόλης. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Χασάν Χασάν καταγράφονται τα σημαντικότερα -μόνο- προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών Φιλιππουπόλεως, Λυκαβηττού και Ομήρου. Προβλήματα που όπως επισημαίνει ο κ. Χασάν έχουν επισημανθεί κατά το παρελθόν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής, χωρίς ωστόσο να έχουν διευθετηθεί μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η καταγραφή του κ. Χασάν έχει ως εξής:

«Επισκεφθήκαμε με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Φ. Καζάκου τις βόρειες γειτονιές της πόλης μετά από έκκληση των κατοίκων και καταγράψαμε τις συνθήκες κατά τις οποίες  ζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Πρόκειται για θέματα που έχουμε θίξει και στο παρελθόν. Παρά την έλευση δυο ετών δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση.  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των περιοχών Φιλιππουπόλεως – Λυκαβηττού και Ομήρου που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων είναι δεκάδες .

Προβλήματα κακών κατασκευών όπως στη διασταύρωση των οδών Αρσινόης – Άρδας λόγω ύπαρξης ακατάλληλης κλίσης, για τη ροή των  όμβριων νερών και σχηματισμού λακκουβών στο ύψος  της οδού Αρσινόης, έχουν δημιουργηθεί σημεία, που όλες τις ημέρες του χρόνου συγκεντρώνουν  νερό και είναι απροσπέλαστα από κατοίκους και αυτοκίνητα. Ενώ οι φθορές του οδοστρώματος αποτελούν αιτίες ατυχημάτων και ζημιών που προκαλούνται στα οχήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οδό Λαβυρίνθου αποτελεί η κατασκευή του δικτύου για τη ροή των όμβριων, στη μέση του δρόμου ανοιχτές και κατεστραμμένες σχάρες, αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνου στους διερχόμενους πεζούς και για τα μικρά παιδιά. Η κατάσταση τους θερινούς μήνες αφόρητη καθώς προκαλείται έντονη δυσοσμία στις γειτονιές.

Απαρατήρητα παραμένουν για τη διοίκηση και τα τοιχώματα στήριξης των ριζών των πλατάνων, τα οποία βρίσκονται στην οδό Φιλιππουπόλεως, έχουν καταστραφεί και δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους. 
 

Η μειωμένη  ορατότητα, στη σύνδεση των καθέτων δρόμων με την οδό Φιλιππουπόλεως και Ομήρου,  μπορεί να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα και η τοποθέτηση καθρεφτών και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.