Γενικοτερη προσπαθεια διωξης της βλεπει η Αντιεξουσιαστικη Κινηση Κομοτηνης

Όμηροι ενός πολιτικού παιχνιδιού, θεωρούν πως είναι οι δύο συλληφθέντες μέλη της Αντιεξουσιαστικής

Σήμερα η προσαγωγή των κατηγορουμένων για ανάκριση, συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια

 
Στον ανακριτή θα προσέλθουν σήμερα το πρωί οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση σε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια πορείας στην Κομοτηνή για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
 
Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση.
 
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής θα βρίσκονται σύντροφοί τους από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής, δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους απέναντι σε κατηγορίες που θεωρούν ότι είναι υπερβολικές και αποτελούν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας δίωξης της Κίνησης και του χώρου τους. 

Δεν στέκονται οι κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού 

Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων είναι ο κ. Γιώργος Μήλιογλου, δικηγόρος Κομοτηνής και η κ. Κωνσταντίνα Κατσιά από τη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μήλιογλου να σημειώνει πως οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού, όμως θεωρεί πως δεν θα έπρεπε αυτές να είναι σε κακουργηματικό βαθμό, εκτιμώντας ότι θα καταρριφθούν στην εξέλιξη της διαδικασίας.
 
Η υπεράσπιση θα ζητήσει να αφεθούν οι δύο κατηγορούμενοι με τους λιγότερους περιοριστικούς όρους, θεωρώντας πως δεν υπάρχει ζήτημα κράτησής τους έως την εκδίκαση της υπόθεσης. «Εάν υπάρξει δίκαιη μεταχείριση, κατά 99% θα αφεθούν ελεύθεροι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

«Όμηροι στα χέρια του κράτους» 

Από την πλευρά τους οι Αχιλλέας Κιρλετόπουλος και Γιάννης Παπαχρήστος διάβασαν την ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής, (η οποίο δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο του «ΠτΘ»), ενώ στη συνέχεια τόνισαν πως η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών στους δύο συντρόφους τους ξεφεύγει από τα όρια της απλής δίωξης, θεωρώντας πως οι ζωές δύο ανθρώπων, που βρίσκονται «όμηροι στα χέρια της αστυνομίας και του κράτους», αποτελούν πολιτικό παιχνίδι, όπως φαίνεται από την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και την παράλληλη σύνδεση του συγκεκριμένου περιστατικού με τον τραυματισμό του διευθυντή της Τροχαίας στην Αθήνα.
«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση  μεταξύ των δύο περιστατικών, είναι κάτι τελείως διαφορετικό» σημείωσε ο κ. Κιρλετόπουλος, αναφέροντας πως η αντιπολίτευση, που έχει στο ιστορικό της μέτρα καταστολής προς τους κινηματικούς αγώνες, κατηγορεί την κυβέρνηση για απάθεια.
 
Η δική τους άποψη όμως είναι ότι αυτή η απάθεια όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά έχει ξεπεραστεί και το προηγούμενο της αντιπολίτευσης, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο στα χρονικά για μια τέτοια πράξη να έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες.
Επιπλέον δεν θεωρούν τυχαίο ότι οι διώξεις αυτές έρχονται μετά από επερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού σχετικά με τη δράση της Αντιεξουσιαστικής στην Κομοτηνή.
 
«Ξέρουμε καλά ποια είναι η συνεργασία της Αστυνομίας με την ΧΑ» σημείωσε, μιλώντας για διάφορες «κατασταλτικές συνεργασίες» όπως τις χαρακτήρισε, υπενθυμίζοντας ότι και στην Κομοτηνή υπήρξε απομάκρυνση αξιωματικού λόγω υποψιών για σχέσεις με την τοπική οργάνωση. 

Παρουσία πολλών ετών στους αγώνες 

Οι ίδιοι τονίζουν πως η Αντιεξουσιαστική έχει παρουσία πολλών ετών στην Κομοτηνή, και η νοηματοδότησή της δεν έρχεται από την αντίθεσή της με την Αστυνομία, αλλά με την παρουσία της στο δρόμο και στους κοινωνικούς αγώνες, υπενθυμίζοντας την παρουσία της σε αγώνες για την στήριξη του νοσοκομείου Κομοτηνής, την αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού. «Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρει και ο κόσμος ποιοι είμαστε, ο κόσμος μπορεί να έρθει και να δει τι γίνεται εδώ μέσα, τα πρόσωπά μας είναι γνωστά, δεν καλυπτόμαστε, έχουμε μάθει να αντιστεκόμαστε και να πολεμάμε για όσα πιστεύουμε, θα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε φυλακισμένο σε κάθε διωκόμενο και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα έρθει να μας γνωρίσει, να γνωρίσει το χώρο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κατηγορίες για προκλητική συμπεριφορά 

Κλείνοντας, τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης αναρωτήθηκαν αν θα είχε γίνει οτιδήποτε αν στη θέση των αστυνομικών ήταν δύο απλοί πολίτες, και όχι δύο άνθρωποι που προκαλούσαν, όπως δηλώνουν, με τη στάση τους.
«Οι δύο αστυνομικοί λένε ότι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν μια πορεία εκατό ατόμων, κάτι που δεν στέκει γιατί σε μια ειρηνική πορεία, που έχει κάνει ένα μεγάλο δρομολόγιο και τελειώνει, έχουμε δύο αστυνόμους που φέρονται με τρόπο αγοραίο, ειρωνεύονται, βρίζουν και προκαλούν. Η πορεία δεν χρειαζόταν καμία προστασία. Εμείς διεκδικούμε το δημόσιο χώρο, η μόνη προστασία που χρειαζόμαστε είναι απέναντι σε αυτόν που θέλει να μειώσει αυτό που κάνουμε» έκλεισε ο κ. Κιρλετόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.