Γενικη συνελευση του Συλλογου Εργαζομενων ΔΟΥ Ροδοπης

Την τακτική γενική συνέλευση του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού Ροδόπης, από τη μία το μεσημέρι έως τις 3, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ροδόπης.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ΔΟΥ, ΥΠΕΕ, Κτηματική Υπηρεσία και Οικονομική Επιθεώρηση, του νομού Ροδόπης, παρέμειναν κλειστές από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σαρχοσίδης Χρηστόφορος Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων της ΔΟΥ Ν. Ροδόπης τόνισε ότι η συζήτησε αφορούσε κυρίως προβλήματα του κλάδου. «Τα κυριότερα απ’ αυτά που μας απασχολούν, πέρα απ’ αυτά που απασχολούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι το στεγαστικό πρόβλημα, και ειδικά της ΔΟΥ Νομού Ροδόπης και η έλλειψη προσωπικού. Για την έλλειψη προσωπικού δεν μπορέσαμε να βρούμε και πολλές λύσεις, περιμένουμε από το Υπουργείο διορισμούς. Για το στεγαστικό πρόβλημα σκεφτόμαστε τις επόμενες μέρες θα έρθουμε σε επαφή με τους τοπικούς φορείς, ώστε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός οικονομικού διοικητηρίου, το οποίο θα στεγάσει όλες τις οικονομικές υπηρεσίες του νομού, το τελωνείο, την Επιθεώρηση, την Κτηματική υπηρεσία, τη ΔΥΟ. Έχουμε στο μυαλό μας πολλά, σκεφτόμαστε να ζητήσουμε να χτιστεί ένα κτήρι,ο το οποίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πιστεύουμε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από την Ε.Ε».

Όπως είπε σήμερα μέσω STAGE απασχολούνται τέσσερα άτομα και σίγουρα θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν σταματήσουν. «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να σταματήσει ο θεσμός των STAGE στις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Εμάς μας απασχολεί κυρίως η στελέχωση της ΔΟΥ με προσωπικό».

Όσον αφορά στο κτίριο που θα στεγάσει τις οικονομικές υπηρεσίες είπε πως «υπάρχει μια μελέτη παλιά η οποία είχε γίνει και αφορούσε στα τετραγωνικά που χρειάζονται έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχει ένας χώρος, όμως ακόμη δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε για την ανέγερση».

Νεζιχά Κιοσέ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.