Γενικη Συνελευση με εντασεις για τους Αστυνομικους της Ροδοπης

Χρονιά διεκδικήσεων, οικονομικών και επιχειρησιακών, θα είναι η επόμενη για τους αστυνομικούς της περιοχής μας - Αντιπαράθεση για αναρτήσεις στο διαδίκτυο με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης

Το διεκδικητικό πλαίσιο για την επόμενη χρονιά, σε μια δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους στην αστυνομία, διαμόρφωσαν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ροδόπης στην 23η Τακτική Γενική Συνέλευσή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταυρούλα Τζατζανά ανέδειξε πολλά από τα μύρια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, με τα κυρίαρχα εξ’ αυτών να αφορούν την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες, τονίζοντας πως «Ασφαλής αστυνομικός σημαίνει ασφαλής πολίτης».
 

Έτσι αναφέρθηκε στην εισαγωγή των αστυνομικών με ένα μόνο αξιοκρατικό τρόπο στις σχολές της αστυνομίας, την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, δια βίου, των αστυνομικών, στον εφοδιασμό με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να ανταπεξέλθουν το έγκλημα που πλέον έχει αρχίσει να λαμβάνει και διαφορετικές μορφές.
 
Επίσης είναι απαραίτητη και η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Ροδόπης, αλλά και η στήριξη των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την μείωση των οικονομικών τους απολαβών -που δεν αποκαταστάθηκε από καμία κυβέρνηση παρότι κρίθηκε αντισυνταγματική- βλέπουν να εξαιρούνται χαρακτηριστικά από ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για άλλους δημόσιους υπαλλήλους, όπως η αναγνώριση πλασματικών ετών, τα ευεργετήματα για την παραμεθόριο, το επίδομα εξομάλυνσης για διαζευγμένους ή άγαμους γονείς, ακόμα και από τις γονικές άδειες.
 
Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε πως οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να εργάζονται με φιλότιμο, όπως έκαναν και πριν, ζήτησε παρόλα αυτά την στήριξη της κοινωνίας ώστε να υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές και αν ενισχυθεί το ηθικό ανάστημα των αστυνομικών ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στους δύσκολους καιρούς.
 
 

Ένταση για το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης επικράτησε ένταση μεταξύ της κ. Τζατζανά και του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΚΑ Ροδόπης, που εξέλεξε 3 μέλη στο ΔΣ της Ένωσης έναντι 6 της ΕΑΚΑ Ροδόπης στην οποία ανήκει η κ. Τζατζανά, με αφορμή διαδικτυακές αναρτήσεις του δευτέρου για το θέμα της τροποποίησης του Καταστατικού της Ένωσης, με τις οποίες κατηγορούσε την ηγεσία της Ένωσης για προσπάθεια καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου για σύστημα συνδυασμών.
 
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της κ. Τζατζανά, που σημείωσε ότι ουδέποτε επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο αλλά ακόμα και αν γινόταν θα κατέπιπτε όταν οι τροποποιήσεις κατατίθεντο προς έγκριση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο.
 
Εξέφρασε δε την άποψη ότι όταν η αντιπολίτευση γίνεται καλοπροαίρετα είναι εποικοδομητική και προσθέτει στο φορέα ή το θεσμό, θεωρώντας όμως ότι αυτό δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση, τόνισε πως το ΔΣ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα και αναληθή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.