Γενικη συμβουλος ΠΟΕΔΗΝ: Πληρεις οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονικη – Νοσουν και πολλοι γιατροι

Εκπρόσωποι συνδικάτων καλούν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Σε συμμετοχή στην εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση, στις 26 Νοεμβρίου, κάλεσαν τους εργαζόμενους, εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να αξιοποιεί τον κορωνοϊό, που είναι βέβαια υπαρκτός, για να προωθεί αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, στα πλαίσια και των χρόνιων αξιώσεων της μεγαλοεργοδοσίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, αναφερόμενος και σε επικείμενες ρυθμίσεις στα εργασιακά και στην υπερωριακή εργασία. «Έναν δρόμο έχουμε, αυτόν του οργανωμένου αγώνα», τόνισε.

«Στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται πάνω από χίλια περιστατικά κορονοϊού και οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με 100% πληρότητα, μεγάλο μέρος των υγειονομικών νοσούν από κορονοϊό», ανέφερε το μέλος του εργασιακού σωματείου του ΑΧΕΠΑ και γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητα τα μαζικά τεστ, η ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και οι μόνιμες προσλήψεις.

«Τα κρούσματα είναι περισσότερα σε μαζικούς εργασιακούς χώρους, όπως αυτοί που ανήκουν στον κλάδο μας, πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων», σημείωσε ο πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Τροφίμων και Ποτών Κ. Μακεδονίας, Χάρης Κυριαζίδης.

«Με πειθαρχημένη ανυπακοή, με οργανωμένη απειθαρχία με απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα», ανέφερε ο πρόεδρος των υπαλλήλων του ΥΜΑΘ, Γιώργος Κατσούρος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.