Γενικη εκθεση με κλαδικο χαρακτηρα

Στα πλαίσια της διοργάνωσης της 14ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Θράκη 2005» χθες στο πρωί πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ η πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής παρουσία του γ.γ. της περιφέρειας Μ. Αγγελόπουλου, με στόχο τον καθορισμό των θεματικών, τις όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, τους τρόπους προβολής αυτής, τις παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και τις προ έκθεσης εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Η 14η «Θράκη» θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, επομένως θα γίνει στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων. Θα περιλαμβάνει δύο θεματικά σαλόνια, το ένα σχετικό με τη βιολογική καλλιέργεια, τα τρόφιμα και τα ποτά, ενώ το άλλο θα αναφέρεται στις νέες τεχνολογίες.

Αγρότες – φοιτητές στο στόχαστρο

Ο εντεταλμένος σύμβουλος από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Νίκος Κασιμάτης μίλησε για τη νέα πνοή που στοχεύει να δώσει η νέα διοίκηση της ΔΕΘ και του ΔΕΚ ΑΜ-Θ στην έκθεση «Θράκη». «Θέλουμε να διατηρηθεί σταθερός ο γενικός χαρακτήρας της έκθεσης, δίνουμε όμως μια διάσταση θεματικών σαλονιών. Το ένα θα αφορά αγροτικά προϊόντα – τρόφιμα – ποτά – είδη βιολογικής καλλιέργειας, γιατί η περιοχή της ΑΜΘ έχει αρκετά μεγάλο παραγωγικό δυναμικό και το άλλο σαλόνι θα αφορά τα προϊόντα των νέων τεχνολογιών σε ένα ευρύ φάσμα λόγω της παρουσίας των φοιτητών στην περιοχή. Τις νέες τεχνολογίες δεν μπορούν να τις συναντήσουν παρά στη Θεσσαλονίκη, στη Γενική Έκθεση του Σεπτέμβρη ή στην INFOSYSTEM». Ο κύριος Κασιμάτης υποστήριξε τη διάσταση των θεματικών σαλονιών ως ένα τρόπο προσέλκυσης εκθετών και επισκεπτών.

Η ΔΕΘ και το ΔΕΚ ΑΜΘ θα διοργανώσουν ένα road show, μια διαδρομή σε όλους τους νομούς της περιφέρειας. «Θα γίνεται ανά 15 ημέρες, σε κάθε νομό, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους φορείς του κάθε νομού, προκειμένου να οργανώνεται μια ημερίδα που θα αφορά την έκθεση και τις θεματικές της, είτε ένα σεμινάριο για την τεχνική συμμετοχής στις εκθέσεις».

Συμπαράσταση φορέων

Οι «διαδρομές» αποτελούν ένα είδος έμμεσης διαφήμισης της έκθεσης «Θράκη» αλλά και επικοινωνίας με τους φορείς του κάθε νομού. Η πρόεδρος του ΔΕΚ ΑΜ-Θ Υβόννη Πέππα σημείωσε αρχικά ότι η 14η έκθεση «Θράκη» θα συμπέσει με τον εορτασμό των «Ελευθερίων» και εξέφρασε την ικανοποίησή της από τη συμπαράσταση που δήλωσαν οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη. «Τα επιμελητήρια δεσμεύτηκαν -και μάλιστα το ΕΒΕ δι’ εμού προσωπικά – ότι οι προθέσεις που αφορούν τη «Θράκη» θα δημοσιευθούν στα έντυπα των Επιμελητηρίων όλης της περιφέρειας. Και οι δήμοι είναι μαζί μας και γενικά η διάσταση της περιφερειακής συνείδησης πλέον είναι υπαρκτή. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο προκειμένου να σεβαστούμε τον εκθέτη που έρχεται στην έκθεση, όπως και τον επισκέπτη. Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα βιολογικά προϊόντα και τις βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και ημερίδα για την τεχνολογία».

Η κυρία Πέππα μίλησε για τη θεματολογία που επιλέχτηκε από τη ΔΕΘ. «Είναι η πιο κατάλληλη. Τα τρόφιμα – ποτά και τα βιολογικά προϊόντα είναι ένα θέμα που αφορά όλη την περιφέρειά μας. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας κι αυτό είναι επίσης ένα πλεονέκτημα». Σε σχέση με το χώρο διεξαγωγής της έκθεσης αναφέρθηκε στις διορθωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν, στη σήμανση αλλά και την προσθήκη θέσης για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ, όπως και ειδικής τουαλέτας.

Η πρόεδρος του ΔΕΚ ενημέρωσε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται κλαδικές εκθέσεις οι οποίες θα διοργανώνονται από την «α εκθεσιακή» και αφορούν το αυτοκίνητο, την κατοικία και τα αγροτικά προϊόντα.

Η κυρία Πέππα σημειώνει ότι θα γίνει ένα άνοιγμα σε εκθέτες της Βαλκανικής, ενώ η καμπάνια τους θα περιλαμβάνει και τα εθνικά ΜΜΕ.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.