«Γεφυρες»… α λα Κρητη με την Αργολιδα!

Πρόσκληση του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας για φιλοξενία στο Ναύπλιο αντιπροσωπείας από τη Ροδόπη

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστη Βαφειάδη, κατά την επιστροφή του από το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο λόγος για την πρόσκληση, με περιεχόμενο παρόμοιο με εκείνο των Θρακιωτών Κρήτης, που έλαβε από τον Σύλλογο Θρακών Αργολίδας «Η Θράκη».
 
O Σύλλογος Θρακών Αργολίδας ιδρύθηκε από ανθρώπους, που σε διαφορετικές συγκυρίες αναγκάστηκαν να ζουν μακριά από τον τόπο τους, την αγαπημένη τους Θράκη. Όμως αυτό δε στάθηκε ικανό να μειώσει έστω και στο ελάχιστο τη λαχτάρα τους να βρίσκονται έστω και νοερά κοντά της. Παρά την απόσταση που τους χωρίζει από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, φροντίζουν να ενημερώνονται και να παρακολουθούν συστηματικά τα τεκταινόμενα στους τρεις νομούς της Θράκης.
 
Έτσι, λοιπόν, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης να φιλοξενήσουν στο Ηράκλειο τους εκπρόσωπους της τοπικής αγοράς της Ροδόπης, αλλά και τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής. Και όχι μόνο αυτό αλλά εξέφρασαν τη διάθεση, όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, να ακολουθήσουν το παράδειγμά των Θρακιωτών της Κρήτης και να γίνουν κι εκείνοι οικοδεσπότες σε μια αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Ροδόπη στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, το Ναύπλιο.
 
Ο κ. Βαφειάδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία των ανθρώπων του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι ανοίγει ένας νέος δίαυλος γνωριμίας, επικοινωνίας και συνεργασίας με την περιοχή της Αργολίδας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.