«Γευσεις του κοσμου»

Συγκινητική η προσπάθεια που κάνει ο Διεθνής Σύλλογος Ξάνθης (International Club of Xanthi) για να βοηθήσει τους μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης να στεγαστούν στο σχολείο τους.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός DVD και ενός βιβλίου με τίτλο «Γεύσεις του κόσμου», μια αρκετά ενδιαφέρουσα Χριστουγεννιάτικη πρόταση του Συλλόγου.

Οι στόχοι του Διεθνούς Συλλόγου Ξάνθης

Ο Διεθνής Σύλλογος Ξάνθης ιδρύθηκε το 1996. Αποτελείται από μέλη από διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως, γυναίκες που είναι παντρεμένες με Έλληνες και ζουν στην Ξάνθη για πολλά χρόνια, αλλά και Ελληνίδες γυναίκες. Ο Σύλλογος απαριθμεί 30 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ στις δράσεις του συμμετέχουν συνήθως 15-20 άτομα.

Για ενθουσιασμό, με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι γυναίκες του Συλλόγου, έκανε λόγο μιλώντας στον ΠτΘ η πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου Ξάνθης κ. Λίντα Πασχαλίδου. «Μαζευόμαστε μια φορά το μήνα. Οι γυναίκες του Συλλόγου είναι δραστήριες, έχουν αρκετό ενθουσιασμό, ειδικά όταν πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό». Φιλανθρωπικό κυρίως αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα έχει ο Διεθνής Σύλλογος Ξάνθης, αφού τα μέλη του που είναι σύζυγοι Ξανθιωτών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου, όπως Αγγλία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Παραγουάη, Αργεντινή, Άγιος Δομίνικος, Βραζιλία κλπ, προσπαθούν να γνωρίσουν στους Ξανθιώτες τα ήθη και τα έθιμα των χωρών τους μέσα από εθνικές βραδιές με μουσική και χορούς που διοργανώνουν.

«Έχουμε διοργανώσει εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τραπέζια με φαγητά και παραδοσιακά γλυκίσματα από τις χώρες μας φτιαγμένα από τα μέλη του Συλλόγου με πολύ μεράκι. Επίσης, έχουμε κάνει Χριστουγεννιάτικα πάρτι για παιδιά», ανέφερε η κ. Λ. Πασχαλίδου, τονίζοντας ότι όλα τα έσοδα απ’ αυτές τις εκδηλώσεις έχουν διατεθεί σε διάφορα ειδικά σχολεία της Ξάνθης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, τα μέλη του Συλλόγου διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρώνονται και να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους, για να βοηθάνε και τα καινούρια μέλη.

Ένας από τους άμεσους στόχους του Διεθνούς Συλλόγου Ξάνθης είναι η απόκτηση της στέγης, αφού μέχρι σήμερα ο Σύλλογος στεγάζεται στην οικία της προέδρου του. «Έχουμε συζητήσει μ’ ένα σύλλογο της Ξάνθης για να κάνουμε ένα γραφείο και για τους δυο συλλόγους μας».

«Γεύσεις του κόσμου» σε DVD και βιβλίο

Διασκεδαστική ταινία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με τίτλο «Γεύσεις του κόσμου» αποτελεί τελευταία φιλανθρωπική προσφορά των μελών του Συλλόγου που συνοδεύεται από το ομώνυμο βιβλίο συνταγών.

Με πολύ μεράκι και σκληρή προσπάθεια οι γυναίκες του Συλλόγου παρουσίασαν τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τις χώρες τους.

«Στις 18-19 Δεκεμβρίου 2004 κάναμε ένα Χριστουγεννιάτικο παζάρι με γλυκίσματα από διάφορες χώρες του κόσμου, τα οποία έφτιαξαν με πολύ κέφι οι γυναίκες του Συλλόγου. Επίσης είχαμε παρουσιάσει και έργα μπατίκ, τα οποία ετοίμασαν τα μέλη της Ομάδας του Συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε». Είχαμε κι άλλα έργα τέχνης και κεραμικά και χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα έσοδα των οποίων δόθηκαν στο καινούριο ειδικό σχολείο που δημιουργήθηκε στην Ξάνθη, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο».

Όπως τόνισε η κ. Πασχαλίδου, τα υπόλοιπα έσοδα, τα οποία θα συγκεντρωθούν από σήμερα, θα σταλούν στα θύματα του φονικού τσουνάμι που έπληξε τους λαούς της ΝΑ Ασίας.

Σημειώνουμε ότι όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά και να αποκτήσουν το και το βιβλίο «Γεύσεις του κόσμου», μπορούν να απευθυνθούν στην πρόεδρο του Διεθνούς Συλλόγου Ξάνθης κ. Λίντα Πασχαλίδου στο τηλέφωνο 6934437258 και στο 6936783896 για να τα αποκτήσουν και τα δύο στην τιμή των 15 ευρώ.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.