ΓΑΣ βγαλμενος απο το ενδοξο παρελθον «γκρεμισε» την Γεφυρα

ΓΑΣ Κομοτηνή – Γέφυρα 67-63

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς και παράλληλα «αποθέωση» του μπάσκετ, ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε με 67-63 της αήττητης για 10 συνεχόμενα παιχνίδια Γέφυρας κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία. Για 30΄ η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση έχοντας εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας, την οποία όμως έχασε στο τελευταίο με το παιχνίδι να αποκτά μία άγρια ομορφιά. Στο τέλος μίλησε η ψυχραιμία των Λεχούδη και Λεπτοκαρίδη, οι οποίοι με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσαν τη νίκη στην ομάδα της Κομοτηνής. Συγκινητική η συμπαράσταση του  κόσμου που για ακόμα μία φορά γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας και έδωσαν ώθηση στους αθλητές του ΓΑΣ.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Ο Νεοκλής Λεμονίδης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τους Λεπτοκαρίδη, Σπέντζο, Παλάσκα, Κουτσοβασίλη και Χαλήλ με τον ΓΑΣ να έχει διάθεση να τρέξει και να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό και τον Κουτσοβασίλη να ξεκινάει εκπληκτικά το παιχνίδι.  Έτσι οι «Κυανέρυθροι» κατάφεραν να προηγηθούν με 16-8 αναγκάζοντας τον Καραπιπερίδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Ο ΓΑΣ παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος, την ίδια στιγμή που οι παίχτες της Γέφυρας τα «έσπασαν» έξω από την γραμμή των 6.75. Έτσι ο ΓΑΣ κατάφερε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια με 35-23.

Στο δεύτερο μέρος, η Γέφυρα όπως ήταν λογικό αντέδρασε, μείωσε σε 38-32 αλλά πάλι ο ΓΑΣ βρήκε λύσεις μετά από το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Νεοκλής Λεμονίδης και γρήγορα η διαφορά επέστρεψε σε διψήφιο αριθμό πόντων με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 53-37.

Οι παίχτες της Γέφυρας όμως, όντας πολύ έμπειροι κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά γρήγορα και με τον Πάρη Μάρτζο να παίρνει φωτιά μείωσαν σε 59-56. Εκεί ο Μαγουλάς με τρίποντο έκανε το 62-56 2΄ πριν το τέλος αλλά πάλι ο Μάρτζος βρήκε λύσεις και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 62-62. 2 εύστοχες βολές του Λεχούδη και μία λάθος επιλογή της Γέφυρας έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους και ο Λεπτοκαρίδης με τρίποντη βόμβα «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα της Κομοτηνής. 

Παρά την αυστηρή τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Λεχούδης και την νευρικότητα στις επιλογές των παιχτών του ΓΑΣ, οι παίχτες της Γέφυρας είχαν 1/3 από την γραμμή των βολών και έτσι διαμορφώθηκε το 67-63 με τους παίχτες του ΓΑΣ να γνωρίζουν την αποθέωση από το κοινό.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΓΕΦΥΡΑ 67-63

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 35-23, 53-37, 67-63

Διαιτητές: Ξενικάκης-Μπακάλης-Ζαχαριάδης 

ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης) : Καρκατσέλης, Κουτσοβασίλης 9 (3), Μαγουλάς 5 (1), Παπανδρεόπουλος, Σπέντζος 7, Χαλήλ 6, Σταυριανοπουλος 5 (1), Λεπτοκαρίδης 15 (3), Μαστροδημήτρης, Παλάσκας 5 (1), Λεχούδης 15, Τσουμπρής

Γέφυρα (Καραπιπερίδης) : Τζουβάρας 7 (1), Ονάσογλου 13 (1), Τσακαλέρης 4, Μπέγος 1, Κοτσάνος 7, Παπαδόπουλος 2, Μάρτζος 18 (3), Κολοκοτρώνης 2, Αποστολίδης 9 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.