Γαλλικα θα μιλαει ο TAP στην ΑΜΘ

Η Γαλλική SPIECAPAG θα κατασκευάσει ένα κομμάτι 185 χλμ. του Αγωγού από τους Κήπους έως την Καβάλα• στόχος η εκκίνηση στα μέσα του 2016 - Στην Κοινοπραξία Bonatti S.p.A (Ιταλία) και J&P ΑΒΑΞ Α.Ε (Ελλάδα) το υπόλοιπο του αγωγού στην Ελλάδα

Η Γαλλική εταιρεία SPIECAPAG θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο μέρος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας για την ανάθεση των συμβάσεων για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (Engineering, Procurement and Construction – EPC) περίπου 760 χλμ. χερσαίου αγωγού –διαμέτρου 48 ιντσών (1,2 μέτρων)– στην Ελλάδα και την Αλβανία.
 
Η κατασκευή του ΤΑΡ διαιρείται σε πέντε κλήρους (ή τμήματα), τρεις για την Ελλάδα και δύο για την Αλβανία. Στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Bonatti S.p.A (Ιταλία) και J&P ΑΒΑΞ Α.Ε (Ελλάδα) ανατέθηκε η σύμβαση για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή δύο κλήρων στη Βόρειο Ελλάδα. Τα τμήματα αυτά καλύπτουν περίπου 360 χλμ. αγωγού που θα εκτείνεται από την Καβάλα μέχρι την Ιεροπηγή (ελληνο-αλβανικά σύνορα).
 
Στη SPIECAPAG (Γαλλία) ανατέθηκε η σύμβαση για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή ενός κλήρου στην Ελλάδα μήκους 185 χλμ. από τους Κήπους έως την Καβάλα, καθώς και δύο κλήρων στην Αλβανία (συνολικού μήκους 215 χλμ.), από το Bilisht στο Topoje. Η SPIECAPAG θα αναλάβει επίσης το τμήμα του αγωγού που θα διέρχεται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου ο ΤΑΡ θα συνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου Trans Anatolian Pipeline (ΤΑΝΑΡ).
 
Η στοχευμένη κινητοποίηση των αναδόχων θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνεχιστεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου που προβλέπει έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα μέσα του 2016. Οι εργολάβοι των συμβάσεων Μελέτης, Προμήθειας και Κατασκευής του ΤΑΡ θα έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν την περαιτέρω συνεργασία υπεργολάβων για την υλοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της σύμβασης ανάθεσης.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw δήλωσε σχετικά: «Οι συμβάσεις για το χερσαίο τμήμα του αγωγού μας είναι οι μεγαλύτερες που θα αναθέσει ο ΤΑΡ. Θα ήθελα να συγχαρώ τις Bonatti S.p.A, J&P ΑΒΑΞ Α.Ε και SPIECAPAG που υπέβαλαν προσφορές όχι μόνο τεχνικά άρτιες και ανταγωνιστικές, αλλά και σύμφωνες με τα υψηλότερα πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.