Γ. Πεταλωτης: «Ο κ. Γαβρογλου μας γυριζει σε εποχες Μαυρογυαλουρου»

Για την ανακοίνωση πρόθεσης ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής

Ως «κρεσέντο πελατειασμού» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει 4η Νομική Σχολή, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Πεταλωτής αναφέρει πως δεν προηγήθηκε «μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητα και διαφόρων επιπτώσεων επαγγελματικού κορεσμού» της ανακοίνωσης από πλευράς του κ.Γαβρόγλου υπογραμμίζοντας πως «μας γυρίζει σε εποχή Μαυρογυαλούρου» .

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Πεταλωτή έχει ως εξής:

Ο κ. Γαβρόγλου ως Υπουργός Παιδείας και ως πανεπιστημιακός, θα έπρεπε να ασχολείται με τη βελτίωση του πολύπαθου ελληνικού Πανεπιστημίου . Αποδεικνύοντας όμως, δυστυχώς, ότι η θεώρησή του προέρχεται από το παρελθόν , σε ένα κρεσέντο πελατειασμού υποσχέθηκε μεταξύ άλλων Τμημάτων και ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής. Αυθαίρετα, χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας και διαφόρων επιπτώσεων, επαγγελματικού κορεσμού, ελαφρά τη καρδία γνωρίζοντας μάλιστα κατά την άποψή μου ότι δεν πρόκειται εν τέλει να ιδρυθεί, παίζει με τις αγωνίες παιδιών και γονιών και την επιθυμία τους να σπουδάσουν. Αφού ο Υπουργός Παιδείας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες στην Παιδεία αφού στερείται οράματος, ας φροντίσει τουλάχιστον να μην μας γυρίζει σε εποχή Μαυρογυαλούρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.