Γ. Καμινης: Και οι δομες φιλοξενιας στα χερια πιστων, «γαλαζιων» παιδιων

Πυρά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για την «πλήρη αδιαφάνεια» στη στελέχωση κομβικών θέσεων στο δημόσιο

Για πλήρη αδιαφάνεια και ανεπαρκείς επιλογές στην περίπτωση των 32 διευθυντών νέας Δομές Φιλοξενίας νέας ηπειρωτικής Ελλάδας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη λιτή ανακοίνωση μόνο των ονομάτων νέας στην προσωπική ιστοσελίδα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη.

Νέας επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής, παραλληλίζοντας τον διορισμό των διευθυντών νέας δομές φιλοξενίας με την τοποθέτηση των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, «η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο δημόσιο», καθώς μεταξύ των επιλεχθέντων χωρίς βιογραφικά «βρίσκει κανείς προέδρους τοπικών κομματικών οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας, πρώην συνεργάτες γαλάζιων Υπουργών, υποψήφιους τοπικούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Ελάχιστοι οι μόνιμοι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι».

Η δήλωση του Γιώργου Καμίνη:

«Aνακοινώθηκαν στην προσωπική ιστοσελίδα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, τα ονόματα των 32 Διευθυντών των Δομών Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, όπως και στην περίπτωση των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο δημόσιο. Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητών με τα βιογραφικά τους. Με μια απλή διαδικτυακή έρευνα, όμως, βρίσκει κανείς προέδρους τοπικών κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην συνεργάτες γαλάζιων Υπουργών, υποψήφιους τοπικούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Ελάχιστοι οι μόνιμοι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θυμίζουμε πως, ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, οι διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ το μήνα. Θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, που θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία. Θα μπορούν να εκτελούν απόρρητες συμβάσεις κάθε είδους και να συνεργάζονται με την επίσης μετακλητή Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Ω του θαύματος, σε αυτές ακριβώς τις θέσεις τοποθετούνται ως επί το πλείστον κομματικοί φίλοι και υποστηρικτές. Η κυβέρνηση συνεχίζει με “άριστα” τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου να δημοσιεύσει αμέσως τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών, καθώς και τα βιογραφικά τους».


Φωτό: eurokinissi.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.