Φυλακιση 18 ετων για το θανατο ηλικιωμενου απο ξυλοδαρμο

Ποινή 18χρονης φυλάκισης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στον Δημήτρη Τσικέλα από την Ηρακλείτσα Καβάλας, ο οποίος φέρεται υπεύθυνος για το θάνατο ηλικιωμένου από ξυλοδαρμό.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο επιβλήθηκε στον Τσικέλα, ποινή φυλάκισης 8 ετών για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο έπειτα από έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών, του καταλογίστηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η συγκεκριμένη δίκη παρουσίασε ιδιαίτερο « νομικό και πραγματικό» ενδιαφέρον δεδομένου ότι η πρώην δικηγόρος του κατηγορούμενου, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας του, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ικανοποιημένος από την κρίση του δικαστηρίου, δεδομένου ότι για το αδίκημα το οποίο του καταλογίστηκε προβλεπόταν ποινή ισόβιας κάθειρξης, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Τσικέλα, δικηγόρος Ξάνθης κ. Στέργιος Γιαλάογλου.

Ο κ. Γιαλάογλου έθιξε και το θέμα της κατάθεσης της δικηγόρου σημειώνοντας ότι «θα ακολουθήσει ιδιαίτερη διερεύνηση της υπόθεσης σε όλες τις φάσεις αναφορικά με τους παράγοντες που ως μάρτυρες στη διαδικασία ουσιαστικά διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα».

Ο Τσικέλας πρόκειται να ασκήσει το ένδικο μέσο της αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, επιθυμώντας κατά τον συνήγορο του, να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν άδικα για το θάνατο του 72χρονου από τη Δράμα.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.