«Φυγε εσυ-ελα εσυ» στις θεματικες αντιπεριφερειες

Ο Οντέρ Μουμίν αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών

Σε ανανέωση των προσώπων, που εκτελούν καθήκοντα θεματικών αντιπεριφερειαρχών, προχωράει αυτήν την περίοδο η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι παραιτήσεις των 4 εκ των 6 θεματικών αντιπεριφερειαρχών έχουν γίνει ήδη αποδεκτές από τον περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Παυλίδη, και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των συμβούλων, που πρόκειται να τους αντικαταστήσουν. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πέρα από αλλαγές σε πρόσωπα, αναμένονται διαφοροποιήσεις και στο αντικείμενο αρμοδιότητας κάθε θεματικού αντιπεριφερειάρχη.
 
Ειδικότερα, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, την οποία κατείχε από το φθινόπωρο του 2014 ο κ. Μουσταφά Κατραντζή, θα βρεθεί ένας άλλος περιφερειακός σύμβουλος από τη Ροδόπη, ο κ. Μουμίν Οντέρ. Ο κ. Κατραντζή ήταν αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, Παρακολούθησης και Οικονομικού Συντονισμού των περιφερειακών ενοτήτων και επιχειρήσεων, λύσης επιχειρήσεων, Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και Πορείας Π.Δ.Ε., επίλυσης προβλημάτων πληρωμών, τήρησης στατιστικών στοιχείων. Ο αντικαταστάτης του, κ. Οντέρ, θα φέρει την ιδιότητα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Διοικητικού-Οικονομικού, Εμπορίου-Παρεμπορίου, Λαϊκών Αγορών, ζητημάτων ΒΙΠΕ-ΒΙΟΠΑ, Αντιμετώπισης ειδικών θεμάτων και θεμάτων επιχειρήσεων κάθε μορφής που συμμετέχει η Περιφέρεια.
 
Οι υπόλοιποι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι, που έχουν ουσιαστικά αναλάβει καθήκοντα θεματικών αντιπεριφερειαρχών, είναι η κ. Γεωργία Χειράκη από τη Δράμα, ο κ. Κώστας Βενετίδης από τον Έβρο και η κ. Ελένη Δημούδη, επίσης από την περιφερειακή ενότητα Έβρου. Τα παραπάνω πρόσωπα θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα τους απερχόμενους αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, Κώστα Εξακουστό και Ζήνα Ζάχαρη.
 
Προς το παρόν διατηρούνται στις θέσεις τους ως αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Πρωτογενούς Τομέα οι κ.κ. Μιχάλης Αμοιρίδης από την Ξάνθη και ο Σωτήρης Παπαδόπουλος από την Καβάλα. Επίκειται ωστόσο να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για την αντικατάστασή τους το επόμενο διάστημα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.