Φθηνο αναμενεται το φετινο εορταστικο τραπεζι

Έτοιμοι να δεχτούν το καταναλωτικό κοινό είναι οι κρεοπώλες του νομού Ροδόπης, μία και ήδη έχουν εξασφαλίσει τις ποσότητες κρέατος, που απαιτούνται έτσι ώστε το κοινό να έχει τη δυνατότητα αγοράς κρέατος παντός είδους.

Διανύουμε περίοδο νηστείας και ο μέσος καταναλωτής προτιμά τα θαλασσινά για τις καθημερινές του γαστρονομικές επιλογές αλλά παρόλα αυτά πολλοί είναι εκείνοι, που επισκέφτηκαν τις μέρες αυτές, για να ενημερωθούν από τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, για τις τιμές του κόκκινου κρέατος αλλά και το αν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών νομού Ροδόπης Αλέξανδρος Τρίχας ανέφερε ότι «ο κόσμος επισκέπτεται τη Δημοτική Αγορά για τα θαλασσινά, δίνει παραγγελίες για τις εορτές, ρωτάει τι ειδών κρέατος θα υπάρχουν, αν θα υπάρχει επάρκεια, αν θα υπάρχουν στην αγορά γαλοπούλες».

Σύμφωνα με τον κ. Τρίχα, στο χοιρινό κρέας οι τιμές αναμένονται να είναι ίδιες με πέρυσι, ενώ η γαλοπούλα θα αυξηθεί από 1 έως 1,50 ευρώ από την περυσινή τιμή, «στο χοιρινό αναμένονται οι περσινές τιμές, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση, το μόνο που θα «τσιμπήσει» είναι η τιμή της γαλοπούλας, γιατί πέρυσι με την νόσο των πουλερικών, οι παραγωγοί είχαν μεγάλη ζημιά. Δηλαδή πάνω από 1 με 1,50 ευρώ από την περυσινή τιμή, πέρυσι ήταν 7 ευρώ και φέτος προβλέπεται να πωλείται 8 με 8,80 ευρώ».

Από το Σύλλογο Κρεοπωλών νομού Ροδόπης έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες και η ενημέρωση του κλάδου, να μην προμηθευτούν ούτε ένα κιλό εισαγόμενο κρέας, εκτός από κυνήγι. Ενώ είναι ανοιχτοί στους ελέγχους της επιτροπής που θα συσταθεί τις επόμενες μέρες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ανοιχτοί να ελέγξουν τα πάντα, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε από τις υπηρεσίες αυτές». Όσο για τις επιλογές κρέατος από τους κατοίκους του νομού αυτές είναι: ζαρκάδι, ελάφι, γαλοπούλα αλλά και κλασικά, παραδοσιακά κρέατα όπως είναι χοιρινό και κοτόπουλο.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.