«Φτερα» εκαναν τα χρυσανθεμα απο το Παρκο της Αγιας Παρασκευης

Τη μέρα τα έβαλε η αρμόδια υπηρεσία, τη νύχτα κλάπηκαν

Δεν πρόλαβε η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής να τοποθετήσει τα χρυσάνθεμα στο Κεντρικό Πάρκο της Κομοτηνής, στο πλαίσιο του καλλωπισμού των χώρων πρασίνου, και αυτά αφαιρέθηκαν από αγνώστους, κυριολεκτικά την νύχτα της ημέρας που τοποθετήθηκαν.
 
Και ενώ η υπηρεσία είχε τοποθετήσει 12 χρυσάνθεμα, αυτά αφαιρέθηκαν στο σύνολό τους, χωρίς να μείνει ούτε ένα πίσω.
 
Μάλιστα πέρα από τα χρυσάνθεμα, οι νυχτερινοί «επισκέπτες» σήκωσαν και δενδρύλλια, ένα από τα οποία είχε τοποθετηθεί εντός του κυκλικού σιντριβανιού του πάρκου, τα οποία θα πρέπει να ξαναφυτευτούν.
 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Μουρτίδης κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, όμως το πιθανότερο είναι ότι, όπως και πολλές άλλες φορές που έχουν γίνει ανάλογες κλοπές ή φθορές εντός του πάρκου, οι δράστες δεν θα βρεθούν ποτέ.
 
Τα καλά νέα είναι ότι ο νέος μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο κυκλικό σιντριβάνι έχει αρχίσει να λειτουργεί, ενώ είναι φτιαγμένος από πλαστικό, οπότε η ελπίδα είναι ότι δεν θα «σηκωθεί» και αυτός, όπως οι μεταλλικοί προκάτοχοί του.
 
Να σημειωθεί πως το θέμα των καταστροφών και των κλοπών στο Πάρκο έχει συζητηθεί επανειλημμένα, και πιο πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, όπου αναφέρθηκε πως παρόλο που διερευνήθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης security στο πάρκο για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων, αυτό δεν είναι δυνατόν με την ευθύνη φύλαξης να έχει η Αστυνομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.