Φροντιδα και περιποιηση στην τριτη ηλικια απο τους καταρτιζομενους του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνης

Πολλαπλές επισκέψεις στο Α’ και Β’ ΚΑΠΗ καθώς και στο γηροκομείο Κομοτηνής τον Ιανουάριο

Ποικίλες δράσεις αφιερωμένες στην φροντίδα και την περιποίηση της τρίτης ηλικίας πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του δεύτερου 15νθήμερου του Ιανουαρίου το Δημόσιο ΙΕΚ της Κομοτηνής, στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που πραγματοποιεί.

Το 2017 η αυλαία των δράσεων άνοιξε με την επίσκεψη των καταρτιζομένων της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» οι οποίοι συνοδεύομενοι από τις εκπαιδεύτριές τους κ.κ Νικολτσούδη και Παπαδοπούλου, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», προκειμένου εκτός από τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, να προσφέρουν υπηρεσίες περιποίησης κόμης.
 
Της επίσκεψης αυτής ακολούθησε την επόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, η επίσκεψη των καταρτιζόμενων της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» οι οποίοι μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κ.κ. Δανιήλ και  Βαλσαμίδου, επισκέφθηκαν το Β΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου.  Στις εγκαταστάσεις του Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής επισκέφθηκαν και οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κ.κ. Μεμέτ και Μολυβάκη, ενώ την ίδια μέρα οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κ. κ. Δανιήλ και Βαλσαμίδου, επισκέφθηκαν αντίστοιχα το Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου.
 
Ακολούθησαν επισκέψεις στα δύο ΚΑΠΗ της πόλης μας από τις καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κ.κ.  Μπάρτζη, Γεωργιτσοπούλου και Ιωαννίδου,  όπου παρείχαν υπηρεσίες περιποίησης άκρων και νυχιών, ενώ οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κ.κ. Μπάρτζη και Ιωαννίδου, επέστρεψαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος.
 
Την περασμένη Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου οι καταρτιζόμενες των ειδικοτήτων  «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» και «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» επισκέφθηκαν αντίστοιχα τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» αλλά και το Β΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής προκειμένου να παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, ενώ η τελευταία προγραμματισμένη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις καταρτιζόμενες και τους καταρτιζομένους της ειδικότητας  «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» Α΄με τις εκπαιδεύτριές τους κ.κ. Μεμέτ και Νικολτσούδη, στο Β΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής.
 
Η Διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ της πόλης μας σε ανακοίνωσή της, θέλησε να ευχαριστήσει τις δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών και φροντίδας τω ηλικιωμένων συμπολιτών μας για την φιλοξενία και την συνεργασία τους, καθώς και τις εκπαιδεύτριες αλλά και τους καταρτιζομένους/ες για την συμμετοχή τους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.