Φοβοι για πλημμυρα του Τρελοχειμμαρου

Παρέμβαση Φ. Καζάκου στο Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής

Καμπανάκι κινδύνου απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα κρούει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου με αφορμή την κατάσταση που παρουσιάζει ο Τρελοχείμμαρος.
 
Για το θέμα μάλιστα η κ. Καζάκου πραγματοποίησε παρέμβαση  στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση και απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής, σχετικά με την κατάσταση των χειμάρρων και τους φόβους πλημμυρικών φαινομένων.
 
Στην επιστολή της αναλυτικά η κ. Καζάκου αναφέρει:
 
«Προς  τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
 
Θα σας παρακαλούσα να εξετάστε προσεκτικά και να προβείτε σε όποιες ενέργειες απαιτούνται για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη της κοίτης του ποταμού Τρελοχειμμάρου, καθώς πρόκειται για ένα ποταμό που διέρχεται σε απόσταση αναπνοής από οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής και κρίνω από την αυτοψία σε πολλά σημεία ότι είναι επικίνδυνος.
 
Έχω αναφερθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, την κατάσταση που βρίσκεται ο συγκεκριμένος χείμαρρος, η κοίτη του οποίου έχει κλείσει σε δεκάδες σημεία,  από την έντονη βλάστηση  (μεγάλα δέντρα εντός της κοίτης δίπλα στον οικισμό του Κοσμίου) και από την παράνομη ρήψη μπαζών και  σκουπιδιών σε κάποια άλλα σημεία, (προς τον οικισμό του Μεσοχωρίου).
 
 Το συγκεκριμένο γεγονός και η εικόνα που παρουσιάζει ο χείμαρρος χρήζει άμεσης παρέμβασης καθώς σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων δε θα υπάρχουν σημεία διαφυγής του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γεωργικές εκτάσεις και οικίες των οικισμών που βρίσκονται κοντά στον χείμαρρο.
 
Σας απευθύνω έκλυση  κατοίκων του Κοσμίου που ζητούν την παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων και αρμοδίων οργάνων».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.