Φωτογραφικες οψεις πολιτισμου απο το Τμημα Παρευξεινιων και το φωτογραφικο Τμημα του «Αθηνιωνα»

Έκθεση φωτογραφίας 14 μελών του Συλλόγου «κοσμεί» τον προθάλαμο του Τμήματος στην παλιά Νομική

Οι διαφορετικές όψεις της  καθημερινότητάς μας, όπως αυτές αποτυπώνονται φωτογραφικά από τα μέλη του Τμήματος Φωτογραφίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων», κοσμούν τον προθάλαμο του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Όψεις Πολιτισμού».
 

Η έκθεση αυτή εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Μαρτίου και αναμένεται να φιλοξενηθεί έως και την Κυριακή, 25 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Αποτέλεσε δε πρωτοβουλία της Προέδρου του Τμήματος κ. Μαρίας Δημάση, του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης και παλαιότερο συνεργάτη του Τμήματος κ. Βασίλη Γραμματίκα και της καθηγήτριας της ομάδας Φωτογραφίας του «Αθηνίωνα» και παλαιάς φοιτήτριας του Τμήματος κ. Τάνιας Πούλκου. 

Φωτογραφίες «βγαλμένες» από την ψυχή 

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί τα φωτογραφικά στιγμιότυπα 14 συνολικά μελών του Φωτογραφικού Τμήματος του «Αθηνίωνα», μεταξύ των οποίων και του κ. Βασίλη Γραμματίκα, που αφορούν σε στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας, τοπία, νεκρή φύση, πορτρέτα και πολλά άλλα, και αποτελούν φωτογραφίες μελών και των τριών τμημάτων του Συλλόγου, ένα αποτέλεσμα που προκύπτει «από την ψυχή τους», όπως τόνισε η κ. Πούλκου κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της. «Οι φωτογραφίες, στο σύνολό τους είναι βαθυστόχαστες και κρύβουν τον εσωτερικό κόσμο των μαθητών που ασχολούνται με την φωτογραφία» συνέχισε η ίδια ευχαριστώντας τόσο αυτούς όσο και τη διοίκηση του Τμήματος για τη συνεργασία.
 

Ως μία τέτοια «ευκαιρία εξερεύνησης της ψυχής τους» για τους φοιτητές του Τμήματος χαρακτήρισε την έκθεση αυτή με τη σειρά της η κ. Μαρία Δημάση, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί και μία «ευκαιρία εξωστρέφειας» για το Τμήμα και το ΔΠΘ γενικότερα, ευχόμενη αυτή να είναι μόνο η αφετηρία για τη συνέχεια της συνεργασίας τους.
 
Για τη συνεργασία αυτή, το άνοιγμα του πανεπιστημίου και το «αγκάλιασμα της τέχνης από αυτό, μίλησε και η κ. Νέλλυ Ζαφειριάδου, μέλος του Τμήματος Φωτογραφίας, για να δώσει έπειτα τον λόγο στον κ. Βασίλη Γραμματίκα, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για μία «εξαιρετική δουλειά με ελάχιστη συμπαράσταση, ακόμα και από τον ίδιο τον Σύλλογο, που τυγχάνει όμως ευρύτατης αποδοχής», για να σημειώσει τέλος και την αισθητικοποίηση του χώρου, που ωραιοποιείται μέσα από την έκθεση αυτή.
 

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στην έκθεση με «οδηγό» την κ. Πούλκου, αλλά και τους ίδιους τους «φωτογράφους» που έδωσαν το «παρών» απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τις φωτογραφίες που εκτίθενται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.