Φωτης Κωνσταντινιδης: «Ο Πανθρακικος θελουμε να στελεχωθει μεσα στα επομενα χρονια απο παιδια των ακαδημιων μας και της Ροδοπης γενικοτερα»

«Ο κόσμος αγαπάει τον Πανθρακικό, θέλει να τον στηρίξει όπως θέλει να δει και έργο εντός και εκτός γηπέδου»

«Στόχος των ακαδημιών μας να φτιάχνουμε σωστούς ανθρώπους και καλούς ποδοσφαιριστές»

Ο Φώτης Κωνσταντινίδης αποτέλεσε έναν εκ των αγαπημένων ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού, καθώς συνέδεσε το όνομα του με την ανοδική πορεία από την Γ΄ Εθνική μέχρι την Superleague. Από πέρυσι, ο κ. Κωνσταντινίδης επέστρεψε στην οικογένεια του Πανθρακικού αναλαμβάνοντας το καίριο πόστο του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών, θέλοντας να βάλει τις βάσεις για να αποκτήσει ο Πανθρακικός δυναμική στο ζωτικό αυτό κομμάτι.

Ο κ. Κωνσταντινίδης μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» και τον Βασίλη Στοάκη για τη νέα σεζόν, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω κορωνοϊού, για το πλάνο του για τις ακαδημίες της ομάδας αλλά και για το πώς ο Πανθρακικός μπορεί να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Καλούμε τους γονείς να μην αφήσουν τον φόβο να νικήσει και τους ενημερώνουμε πως έχουμε λάβει όλα τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ζητηθεί από την Γ.Γ.Α»

ΠτΘ Δεν θα μπορούσε δυστυχώς η κουβέντα να μην ξεκινήσει με το μείζον θέμα του κορωνοϊού, το πόσο επηρεάζει τους συλλόγους. Το ερώτημα είναι το τι μέλει γενέσθαι με τις ακαδημίες των συλλόγων;
Φ.Κ.:
Σίγουρα χρειαζόμαστε υπομονή και κουράγιο. Η σεζόν ξεκινάει δύσκολα για τα σωματεία, τον κόσμο και τις ακαδημίες καθώς όλοι καλούνται να ανέβουν έναν Γολγοθά. Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις.  Όλοι έχουμε κάνει την προεργασία αλλά ερωτηματικό αποτελεί η αντίδραση του κόσμου. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, έχουμε τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ και καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Ο φόβος δεν είναι σύμμαχος σε αυτήν την περίοδο. Είναι περίεργη κατάσταση και όλοι θα λειτουργήσουμε δυστυχώς με το βλέποντας και κάνοντας. Μετά θα χωρίσουμε τα τμήματα σε μικρό αριθμό ατόμων.

ΠτΘ: Σας ανησυχεί πως ο κορωνοϊός φέτος θα πλήξει τις ακαδημίες;
Φ.Κ.:
Είναι γεγονός πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Βλέπουμε πως στα σχολεία θα επιβληθεί η χρήση μάσκας κάτι που προσωπικά το βλέπω δύσκολο και λίγο επικίνδυνο. Παρόλα αυτά πρέπει να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών και να εναρμονιστούμε με αυτές. Οι περισσότεροι το κάνουν αυτό και αποδεικνύεται από τον μικρό αριθμό κρουσμάτων.

«Στόχος των προπονητών να κάνουμε τα παιδιά σωστούς ανθρώπους και εν συνεχεία καλούς ποδοσφαιριστές»

ΠτΘ: Επειδή κουραστήκαμε να συζητάμε όμως συνεχώς για τον κορωνοϊό, πάμε λίγο στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι ξεκίνησε ενθαρρυντικά η σεζόν και φέτος υπό κανονικές συνθήκες θα φορτσάρατε. Τι γίνεται πραγματικά, «άναψε» η φλόγα του Πανθρακικού τουλάχιστον σε κομμάτι ακαδημιών;
Φ.Κ.:
Όντως με τον κορωνοϊό κουραστήκαμε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά έστω και με προσοχή. Πέρυσι έγινε μία επανεκκίνηση στις ακαδημίες του Πανθρακικού. Τα πράγματα κύλησαν κάτι περισσότερο από ομαλά πέρυσι και ο αριθμός των παιδιών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ο Πανθρακικός παρότι είχε επιτυχίες σε ανδρικό επίπεδο, σε κομμάτι ακαδημιών όμως υπήρχε μία δυσπιστία την οποία εμείς έπρεπε να αλλάξουμε. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στη νέα μας προσπάθεια, αποδείξαμε νομίζω πως καλώς φέρανε τα παιδιά μας και λειτουργούσαμε με ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Προσπαθούμε να διδάξουμε τα παιδιά ήθος και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και εν συνεχεία το ποδόσφαιρο.  Συνεχίζουμε με το τεχνικό επιτελείο που ξεκίνησε πέρυσι και πάνω σε αυτό το κομμάτι έχουμε βάλει στέρεες βάσεις. Οι γονείς μείνανε ευχαριστημένοι από την ποιότητα των προπονήσεων. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Πανθρακικός μπήκε ξανά στο χάρτη των ακαδημιών. Μάλιστα είχαμε κλείσει φιλικές αναμετρήσεις και εκτός νομού αλλά δυστυχώς λόγω της κατάστασης ακυρώθηκαν.

«Ξεκινήσαμε με ένα τριετές πλάνο σε επίπεδο ακαδημιών και θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά ξανά κοντά στο ποδόσφαιρο»

ΠτΘ: Σίγουρα, αργά ή γρήγορα,  ο κορωνοϊός θα περάσει οπότε αν υπάρχουν γερές βάσεις τότε όλα θα πάνε καλά. Σε κομμάτι ακαδημιών υπάρχει πλάνο;
Φ.Κ.:
Από την αρχή της συνεργασίας το πλάνο που παρουσίασα ήταν για 3 χρόνια, απλά είπαμε πως θα επανεξετάσουμε τους στόχους γιατί ήταν μία χρονιά στοίχημα. Το πλάνο βρίσκεται σε σωστές βάσεις. Ο αριθμός των παιδιών ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικός. Στόχος των ακαδημιών είναι να στελεχώσουμε τα παιδιά του Πανθρακικού την επόμενη οχταετία με την ευχή να βρίσκεται σε υψηλές κατηγορίες. Φιλοσοφία μου είναι πως πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά του νομού και να στελεχώσουμε τον Πανθρακικό με παιδιά της περιοχής. Είναι σημαντικό να φέρουμε ξανά τα παιδιά στο χώρο του ποδοσφαίρου και να δούμε περισσότερες ακαδημίες.  Οι περισσότερες ομάδες έχουν επιλέξει την εύκολη λύση των φοιτητών αντί να στηρίξουμε την επένδυση των ακαδημιών. Ο Πανθρακικός από πέρυσι ακολουθεί αυτό το μονοπάτι και με πλάνο οχταετίας είμαστε πεπεισμένοι πως θα αναδείξουμε δικά μας παιδιά.

«Ο Πανθρακικός έχει όλα τα εχέγγυα για να επιστρέψει με αργά βήματα και σταθερές βάσεις στις υψηλές κατηγορίες»

ΠτΘ: Έζησες στον Πανθρακικό όμορφες στιγμές από την Γ΄ Εθνική μέχρι την Superleague. Πώς μπορεί να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον και η αγάπη;
Φ.Κ.:
Η Κομοτηνή είναι μία μικρή κοινωνία. Ο Πανθρακικός, όταν υπήρξε ΠΑΕ, έκανε κάποια λάθη που αναγνωρίστηκαν στη συνέχεια και ώθησαν τον κόσμο στο να γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. Σε γενικές γραμμές όμως θεωρώ πως ο κόσμος αγαπάει τον Πανθρακικό, θέλει να τον στηρίξει απλά θέλει να δει πράγματα. Θέλει να δει την ομάδα να επιστρέψει και να δει μία υγιή προσπάθεια. Πέρυσι νομίζω πως ο κόσμος στήριξε όπως και οι τοπικές επιχειρήσεις, δείχνοντας πως θα βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας μας. Μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα αθλητικό γεγονός που μπορεί να φέρει έσοδα στην πόλη μέσα από τον αθλητικό τουρισμό. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το ανδρικό αλλά και από τις ακαδημίες.  Ο Πανθρακικός έχει όλα τα εχέγγυα, όπως το προπονητικό κέντρο, ώστε να επιστρέψει με σταθερά βήματα στις υψηλές κατηγορίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο νεαρός αθλητής, αν εξελιχθεί, μπορεί να αποφέρει και έσοδα, που θα λειτουργήσουν ως ανάσα για τους συλλόγους.

ΠτΘ: Πριν ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας, πότε ξεκινάει η σεζόν στις ακαδημίες του Πανθρακικού και πότε οι εγγραφές;
Φ.Κ.:
Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση για την αμέριστη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, καθώς μου έχουν δώσει λευκή επιταγή για να φτιάξουμε τις ακαδημίες ξανά όπως πρέπει. Οι προπονήσεις ξεκινούν τηΔευτέρα 31 Αυγούστου και ανυπομονούμε όλοι για τη νέα σεζόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.